Jahodový koláč
Jahodový koláč

Môj americký jahodový koláč

lea123321 - bez fotkylea123321, 18. decembra 2018
Môj americký jahodový koláč
Foto: lea123321

Zatúžili sme po chuti leta

8
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Cesto:
300-350 g
3 PL
1 ks
115 g (alebo rastlinný tuk, napr. Hera)
1/2 bal.
1/4 KL
120 ml
Navrch:
na potretie (alebo mlieko)
2 ČL
 na posypanie
Náplň:
2 ČL kopcovité
400-500 g (alebo iné ovocie podľa chuti)
podľa chuti
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Cesto pripravíme zmiešaním všetkých surovín. V druhej nádobe zmiešame suroviny na náplň - ovocie podľa chuti, tento som robila z mrazených jahôd z Tesca (robila som ho už aj ako čučoriedkový, jablkový), ovocie sa nijako tepelne neupravuje, netreba vopred ani rozmazovať, nakrájať ľubovoľne, jahody nekrájam, jablká buď na plátky, alebo malé kocky...

  2. 2

    Koláč pečiem vo forme na americký koláč, ide to aj v klasickej okrúhlej. Cesto rozdelím na dve časti - jednu z nich - trošku väčšiu (tá ide dole). Vyvaľkám, vložím do plechu, kraje rukami utlačím do bokov, dám ovocnú náplň, druhé cesto opäť vyvaľkám a dám na vrch (dá sa s ním aj pohrať, vykrajovať rôzne tvary, pásiky a vytvoriť mriežku...) Pred pečením potrieť buď vajíčkom alebo mliekom, na vrch rozložiť 2 lyžičky masla a posypať vanilkovým cukrom. Koláč pečieme 40 minút na 180-200 °C. Podávame ozdobený šľahačkou.

  3. 3

    Jablkový so škoricou

    Môj americký jahodový koláč - obrázok 3
  4. 4

    Čučoriedkový

    Môj americký jahodový koláč - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia