Tvarohové rožky

Mliečne rožky plnené tvarohom (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Výborne rožky, ktoré prekvapia svojou chuťou. Sú vhodné na raňajky, desiatu olovrant či na cestu pre malých aj veľkých labužníkov.

16
porcií
50 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na rožky.
  2. V troche teplého mlieka rozmiešame 1 ČL cukru, rozdrobíme droždie a necháme nakysnúť kvások. Zvyšok teplého mlieka dáme do misy, pridáme kvások, vajíčko, žĺtok, rozpustené maslo, zbytok cukru a dobre premiešame.
  3. Následne pridávame po častiach preosiatu múku, štipku soli, ocot. Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.
  4. Po vykysnutí preložíme cesto na pomúčenú pracovnú dosku.
  5. Cesto rozdelíme na dve časti, z ktorých urobíme šúľky a rozdelíme na menšie časti. Urobíme bochníky, ktoré necháme trocha nakysnúť.
  6. Pripravíme tvarohovú plnku: tvaroh, nastrúhanú citrónovú kôru, vanilínový cukor a vanilkový puding spolu zmiešame. Každý nakysnutý bochník rozvaľkáme, na spodnú časť cesta dáme plnku a na vrchnej časti cesta urobíme zárezy.
  7. Zrolujeme, urobíme rožky, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
  8. Žĺtok, 1 PL mlieka, 1 ČL octu vyšľaháme a potrieme pripravené rožky.
  9. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25 minút do zlatista. Dobrú chuť.