Tvarohové rožky
Mliečne rožky plnené tvarohom (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Výborne rožky, ktoré prekvapia svojou chuťou. Sú vhodné na
raňajky, desiatu olovrant či na cestu pre malých aj veľkých
labužníkov.
16 porcií |
50 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na rožky.
- V troche teplého mlieka rozmiešame 1 ČL cukru, rozdrobíme droždie a necháme nakysnúť kvások. Zvyšok teplého mlieka dáme do misy, pridáme kvások, vajíčko, žĺtok, rozpustené maslo, zbytok cukru a dobre premiešame.
- Následne pridávame po častiach preosiatu múku, štipku soli, ocot. Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.
- Po vykysnutí preložíme cesto na pomúčenú pracovnú dosku.
- Cesto rozdelíme na dve časti, z ktorých urobíme šúľky a rozdelíme na menšie časti. Urobíme bochníky, ktoré necháme trocha nakysnúť.
- Pripravíme tvarohovú plnku: tvaroh, nastrúhanú citrónovú kôru, vanilínový cukor a vanilkový puding spolu zmiešame. Každý nakysnutý bochník rozvaľkáme, na spodnú časť cesta dáme plnku a na vrchnej časti cesta urobíme zárezy.
- Zrolujeme, urobíme rožky, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
- Žĺtok, 1 PL mlieka, 1 ČL octu vyšľaháme a potrieme pripravené rožky.
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25 minút do zlatista. Dobrú chuť.