Slané tvarohové rožky bez kysnutia

mamatata2 - fotkamamatata2, 20. marca 2014
Slané tvarohové rožky bez kysnutia
Foto: mamatata2

Recept som našla na mimibazar.cz, je to recept od autorky Petrance, ktorá tvrdí, že rožky sú výborné a krehké , čo môžem potvrdiť a okrem toho, upečiete ich bleskovo.

10
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g vo vaničke
125 ml
150 ml
500 g (alebo múka polohrubá)
200 g
1/2 ČL
1 ks
 na potretie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tvaroh ( použila som nízkotučný),mlieko, olej a preosiatu múku s práškom do pečiva a soľou spolu zmiešame a vypracujeme cesto. Je to raz - dva, s cestom sa veľmi dobre pracuje.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na rovnaké časti a vytvarujeme rožky - ja som rozdelila na 4- vyvaľkala kruh a každý rozdelila na 4 časti, ale mohli byť aj väčšie.

  3. 3

    Rožky položíme na plech vystlaný papierom, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme rascou, alebo sezamom alebo hrubou soľou popr. strúhaným syrom.

  4. 4

    Upečieme v predohriatej rúre. Autorka odporúča pridať do cesta aj bylinky, cesnak a pod. A vraj sú aj na druhý deň veľmi chutné, tak uvídíme, či nejaké ostanú. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@mamatata2 ,ty si ale figliarka s tým servírovaním! Normálne som musela skúmať,čo na stole je skutočné a čo je len obrázok na podložke:-))))))))))))ale rožky sú krásne,určite stoja za vyskúšanie,tvarohové máme radi,ukladám,je to aj rýchle,takže 5*
Výhoda,ak nemá čas na kysnutie a veru,vyzerajú chutne,aj pekne tvarované :-)