Foto: mamatata2
Recept som našla na mimibazar.cz, je to recept od autorky Petrance, ktorá tvrdí, že rožky sú výborné a krehké , čo môžem potvrdiť a Zobraziť celý popisRecept som našla na mimibazar.cz, je to recept od autorky Petrance, ktorá tvrdí, že rožky sú výborné a krehké , čo môžem potvrdiť a okrem toho, upečiete ich bleskovo.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Tvaroh ( použila som nízkotučný),mlieko, olej a preosiatu múku s práškom do pečiva a soľou spolu zmiešame a vypracujeme cesto. Je to raz - dva, s cestom sa veľmi dobre pracuje.
- 2
Cesto rozdelíme na rovnaké časti a vytvarujeme rožky - ja som rozdelila na 4- vyvaľkala kruh a každý rozdelila na 4 časti, ale mohli byť aj väčšie.
- 3
Rožky položíme na plech vystlaný papierom, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme rascou, alebo sezamom alebo hrubou soľou popr. strúhaným syrom.
- 4
Upečieme v predohriatej rúre. Autorka odporúča pridať do cesta aj bylinky, cesnak a pod. A vraj sú aj na druhý deň veľmi chutné, tak uvídíme, či nejaké ostanú. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
500 g múka polohrubá alebo múka polohrubá 300 g
200 g múka celozrnná
rada by som tieto rožky vyskúšala, len mi prosím ťa upresni tie múky.
Ďakujem. j.
takže 500 g múky polohrubej ALEBO 300 polohrubej a 200 celozrnnej, áno? prosím, povedz áno, lebo budem mať komplexy! jana
@rea1 sak pis az ked sa zobudis :-)
pekne, pekny receptik