Mleté mäso zapečené v lístkovom ceste - Sausage rolls fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 22. septembra 2010

Toto jedlo , popri hamburgeroch tu patri do skupiny tzv. fast food. Predava sa na vsetkych dialnicnych benzinovych pumpach. Odtial by som to nikomu Zobraziť celý popisToto jedlo , popri hamburgeroch tu patri do skupiny tzv. fast food. Predava sa na vsetkych dialnicnych benzinovych pumpach. Odtial by som to nikomu samozrejme neodporucala. Doma urobene s cerstvymi surovinami je to ine. Dcera to robi casto pre jej deti. Vlozi tam zeleninu co deti nezbadaju a zjedia ju bez problemov.

30ks
porcií
20 minút
príprava
80 minút
na 180 °C

Suroviny

700 g
1 ks
1 ks
1 KL
2 kl
1 PL
3/4 salky
500 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Ja som pouzila 400g hovadzieho masa a 300g bravcoveho bocika. Maso som pomlela na jemno spolu s cibulou. Mrkvu som postruhala na jemnom struhadle

    Mleté mäso zapečené v lístkovom ceste - Sausage rolls (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridala som posekany cerstvy citronovy tymian /lemon thyme/, posekanu petrzlenovu vnatku, sol, korenie, kecup, struhanku, vajicko a vsetko som spolu premiesala.

    Mleté mäso zapečené v lístkovom ceste - Sausage rolls (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    3 kusy rozvalkaneho listkoveho cesta velkosti 24/24cmm som prerezala napoly. Maso som si rozdelila na 6 dielov. Kazdy diel masa som sformovala na valcek dlzky cesta. Polozila som ho do prosdriedku cesta.

    Mleté mäso zapečené v lístkovom ceste - Sausage rolls (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto som prelozila a spojila. Prekrojila som ho ale iba po vrchu potrela rozslahanym vajickom.

    Mleté mäso zapečené v lístkovom ceste - Sausage rolls (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dala som do vyhriatej rury 180'C a piekla som to 40min. Ako som spominala na zaciatku, do masa sa moze pomliet predvareny karfiol, nastruhat na jemno mala cukina, nadrobno nasekat spenat. Tak to robi moja dcera a deti nevedia co jedia. Moze sa to jest len tak, ale sa to podava aj so zemiakovou kasou, so zemiakmi rozne upravenymi a roznymi zeleninovymi salatmi.

Diskusia k receptu

altyn
Páči sa mi že nemusím každé zvlášť baliť, tak si ušetrím prácu aj čas. Takže to ide do KK! :-)))))
babav
Zaujimave ,ze ich u vas zaraduju do fast food;mozno preto ,ze su rychlo pripravene ,ale urcite su zdravsie a chutnejsie ako junk food!
Tie tvoje su zvlast lakave;-)
2010
poznam ...kupujem aj ked nie taketo dobre.
sovka62
Dobrý nápad s tou zeleninou. A asi to budem môcť vydávať za domáce fornetti, takže by to vnučky mali zjesť.
evusik
robievam takú mierne podobnú zmes z mletého mäsa a karfiolu, ale dávam to do pekáčika. Myslím, že zapečené do cesta by to bolo super. Aj ako pohostenie, máš ich také chutné, malé, dobre to vyzerá a určite aj chutí :-)
babi
Lístkové cesto je užastné, vždy mám jedno v mrazničke. Dajú sa z neho robiť výborné rýchle koláče, záviny či už na sladko alebo slano. Ja robievam tiež podobné,len tam dávam viac zeleniny a takej, aby to bolo farebné.
palokuchki
@babi na buduce to aj ja skusim tak s tou zeleninou. Mas pravdu moze to pekne vyzerat a je to aj zdravsie. @evusik obcas to pripravim pre hosti, ale vacsinou sa snazim pre nich pripravovat nase slovenske jedla. Na stretnutiach hlavne kde je viacej ludi sa to tu bezne podava, teple s kecupom. @babav vsade kde sa tu pohnes maju pripravene uz zohriate sausage rolls a meat pies. Musim povedat ze je to tu velmi oblubene.
babidka
velmi dobre sa to citalo aj pozeralo :-)Takze urcite to pri najblizsej prilezitosti urobim .
hamrik
Supééééérrr! Naaozaj je to výborné
eviku
Zostalo mi mleté mäso na fašírku , ale tú som už robila , tak som chcela nejakú zmenu . Dúfam, že do mojim hladošom bude chutiť.
Dnes to uvarím a zajtra Vám poviem, ako dlho to vydržalo na pekáči.

Mám jeden oznam: mám vlašské orechy na predaj, 1 kg/ 6,-€.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia