Mleté mäso zapečené v lístkovom ceste - Sausage rolls (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Toto jedlo , popri hamburgeroch tu patri do skupiny tzv. fast food. Predava sa na vsetkych dialnicnych benzinovych pumpach. Odtial by som to nikomu samozrejme neodporucala. Doma urobene s cerstvymi surovinami je to ine. Dcera to robi casto pre jej deti. Vlozi tam zeleninu co deti nezbadaju a zjedia ju bez problemov.
30ks porcií |
20 minút príprava |
80 minút na 180 °C |
Postup
- Ja som pouzila 400g hovadzieho masa a 300g bravcoveho bocika. Maso som pomlela na jemno spolu s cibulou. Mrkvu som postruhala na jemnom struhadle
- Pridala som posekany cerstvy citronovy tymian /lemon thyme/, posekanu petrzlenovu vnatku, sol, korenie, kecup, struhanku, vajicko a vsetko som spolu premiesala.
- 3 kusy rozvalkaneho listkoveho cesta velkosti 24/24cmm som prerezala napoly. Maso som si rozdelila na 6 dielov. Kazdy diel masa som sformovala na valcek dlzky cesta. Polozila som ho do prosdriedku cesta.
- Cesto som prelozila a spojila. Prekrojila som ho ale iba po vrchu potrela rozslahanym vajickom.
- Dala som do vyhriatej rury 180'C a piekla som to 40min. Ako som spominala na zaciatku, do masa sa moze pomliet predvareny karfiol, nastruhat na jemno mala cukina, nadrobno nasekat spenat. Tak to robi moja dcera a deti nevedia co jedia. Moze sa to jest len tak, ale sa to podava aj so zemiakovou kasou, so zemiakmi rozne upravenymi a roznymi zeleninovymi salatmi.