Mleté mäso zapečené v lístkovom ceste - Sausage rolls (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Toto jedlo , popri hamburgeroch tu patri do skupiny tzv. fast food. Predava sa na vsetkych dialnicnych benzinovych pumpach. Odtial by som to nikomu samozrejme neodporucala. Doma urobene s cerstvymi surovinami je to ine. Dcera to robi casto pre jej deti. Vlozi tam zeleninu co deti nezbadaju a zjedia ju bez problemov.

30ks
porcií
20 minút
príprava
80 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ja som pouzila 400g hovadzieho masa a 300g bravcoveho bocika. Maso som pomlela na jemno spolu s cibulou. Mrkvu som postruhala na jemnom struhadle
  2. Pridala som posekany cerstvy citronovy tymian /lemon thyme/, posekanu petrzlenovu vnatku, sol, korenie, kecup, struhanku, vajicko a vsetko som spolu premiesala.
  3. 3 kusy rozvalkaneho listkoveho cesta velkosti 24/24cmm som prerezala napoly. Maso som si rozdelila na 6 dielov. Kazdy diel masa som sformovala na valcek dlzky cesta. Polozila som ho do prosdriedku cesta.
  4. Cesto som prelozila a spojila. Prekrojila som ho ale iba po vrchu potrela rozslahanym vajickom.
  5. Dala som do vyhriatej rury 180'C a piekla som to 40min. Ako som spominala na zaciatku, do masa sa moze pomliet predvareny karfiol, nastruhat na jemno mala cukina, nadrobno nasekat spenat. Tak to robi moja dcera a deti nevedia co jedia. Moze sa to jest len tak, ale sa to podava aj so zemiakovou kasou, so zemiakmi rozne upravenymi a roznymi zeleninovymi salatmi.