Minestrone polievka
Autor receptu: sweetlaab
Táto talianska špecialita, hustá zeleninová polievka, sa môže obmieňať v každom inom
recepte. My sme sa z
časti inšpirovali receptom z Woman and Home a BBC Food.
5 porcií |
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji opražíme pokrájanú cibuľku a cesnak, pridáme pokrájaný zeler, mrkvu, opražíme 5 min.
- Pridáme mäkšiu zeleninu, pokrájanú cuketu, potom paradajky a paradajkový pretlak, pražíme.
- Pridáme vodu (asi na 5 porcií) s bujónom a povaríme, pridáme mäkkú fazuľku s trochou vody, v ktorej sme ju predtým povarili, hrášok a pokračujeme vo varení do zmäknutia zeleniny.
- Pridáme predtým uvarené cestoviny, korenie, soľ podľa chuti, bylinky (uvarené cestoviny budú v polievke postupne zväčšovať objem, preto sa môžu pridať len keď polievku podávame).
- Podávame s posypaným parmezánom a chrumkavým talianskym pečivom, viac na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/07/minestrone-soup-minestrone-polievka.html