« Naspäť na tento recept

Minestrone polievka verzia na vytlačenie

Táto talianska špecialita, hustá zeleninová polievka, sa môže obmieňať v každom inom recepte. My sme sa z časti inšpirovali receptom z Woman and Home a BBC Food.

Autor receptu: sweetlaab

Postup receptu

Na oleji opražíme pokrájanú cibuľku a cesnak, pridáme pokrájaný zeler, mrkvu, opražíme 5 min.

Pridáme mäkšiu zeleninu, pokrájanú cuketu, potom paradajky a paradajkový pretlak, pražíme.

Pridáme vodu (asi na 5 porcií) s bujónom a povaríme, pridáme mäkkú fazuľku s trochou vody, v ktorej sme ju predtým povarili, hrášok a pokračujeme vo varení do zmäknutia zeleniny.

Pridáme predtým uvarené cestoviny, korenie, soľ podľa chuti, bylinky (uvarené cestoviny budú v polievke postupne zväčšovať objem, preto sa môžu pridať len keď polievku podávame).

Podávame s posypaným parmezánom a chrumkavým talianskym pečivom, viac na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/07/minestrone-soup-minestrone-polievka.html

Suroviny




5
porcií
15
minút
príprava
60
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist