Minestrone polievka

Autor receptu: sweetlaab

Táto talianska špecialita, hustá zeleninová polievka, sa môže obmieňať v každom inom recepte. My sme sa z časti inšpirovali receptom z Woman and Home a BBC Food.

5
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na oleji opražíme pokrájanú cibuľku a cesnak, pridáme pokrájaný zeler, mrkvu, opražíme 5 min.
  2. Pridáme mäkšiu zeleninu, pokrájanú cuketu, potom paradajky a paradajkový pretlak, pražíme.
  3. Pridáme vodu (asi na 5 porcií) s bujónom a povaríme, pridáme mäkkú fazuľku s trochou vody, v ktorej sme ju predtým povarili, hrášok a pokračujeme vo varení do zmäknutia zeleniny.
  4. Pridáme predtým uvarené cestoviny, korenie, soľ podľa chuti, bylinky (uvarené cestoviny budú v polievke postupne zväčšovať objem, preto sa môžu pridať len keď polievku podávame).
  5. Podávame s posypaným parmezánom a chrumkavým talianskym pečivom, viac na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/07/minestrone-soup-minestrone-polievka.html