Marhuľový zákusok

Mille feuille s vanilkovým krémom a marhuľovým želé

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Postup

  1. Marhuľové želé: Plátkovú želatínu namočíme do studenej vody na 10 minút. Marhuľové pyré zmiešame s cukrom a dáme variť. Pred bodom varu vypneme a odstavíme. Pridáme vyžmýkanú želatínu a premiešame, aby sa rozpustila. Pyré prelejeme do nádoby s rozmerom 16 x 9 cm vystlanej potravinovou fóliou. Dáme stuhnúť asi na 3 hodiny. Potom želé nakrájame na rozmer 4 x 9 cm.
  2. Lístkové cesto vyvaľkáme na taký rozmer, aby sme dostali 12 rezov s rozmermi 4 x 9 cm. Dobre popicháme vidličkou. Dáme na papierom vystlaný plech a necháme oddýchnuť 20 minút, aby sa cesto nestiahlo. Prikryjeme papierom a zaťažíme plechom. Pečieme pri 170 °C asi 20 minút dozlatista.
  3. Krém: 200 ml mlieka s kryštálovým a vanilkovým cukrom privedieme do varu. Vo zvyšných 50 ml mlieka rozmiešame krémový prášok, ktorý vlejeme do horúceho osladeného mlieka a uvaríme puding. Vychladený puding vylejeme do mixéra, prilejeme smotanu a šľaháme, kým nevznikne hustý krém.
  4. Na plátok upečeného vychladnutého lístkového cesta položíme plátok marhuľového želé, položíme ďalšie lístkové cesto, na ktoré nastriekame krém a prikryjeme tretím lístkovým plátkom. Vrch pocukrujeme a dozdobíme krémom a drobným ovocím.