Bravčový bôčik
Mille-Feuille Nabe (fotorecept)
Autor receptu: soni2811
Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v
japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta
prekladaná bravčovým bôčikom.* U nás doma je to obľúbená pochúťka, len niektoré suroviny je nutné zakúpiť v ázijských
potravinách.
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso potrebné k tomuto jedlu je dostať v obchodnom reťazci vákuovano balené a nakrájané. Náramne to zjednoduší prípravu. Inak by sme museli krájať zmrazený bravčový bôčik na tenké plátky.
- Čínsku kapustu umyjeme a listy oddelíme.
- Teraz začneme vrstviť - na jeden list kapusty (vrchnejší, väčší) dáme dva pláty mäsa. Na menšie už len jeden.
- Postupne si vytvoríme kapustovo-bravčovú pyramídku.
- Pripravíme sa na krájanie :)
- Každú pyramídku potom rozrežeme na tri časti.
- Umyjeme huby shimeji a zbavíme ich spodnej časti tak, aby stále držali pokope. (Môžu byť biele, alebo hnedé. Ja som nakoniec použila tie hnedé.)
- Narezané 'listy' pomaly naukladáme dookola do hrnca a do prostriedka dáme huby.
- Očistený zázvor nakrájame na plátky a opatrne vložíme medzi listy.
- Listy zalejeme 1,2 l vývaru dashi, ktorý sme pripravili podľa návodu na obale vrecúška - 1,2 l vody s potrebným objemom mini granuliek dashi. Ak máme doma, alebo sme si kúpili, tak pridáme aj riasu kombu.
- Takto vyzerá obsah sáčku.
- Pridáme sojovú omáčku...
- Soľ...
- A privedieme do varu. Varíme kým mäsko nezmäkne, asi 20-30 minút. Závisí od hrúbky plátkov bravčového.
- Servírujeme ako polievku v miske - vývar, mäsko, kapusta, huby. Môžeme zajedať ryžou. Dobrú chuť!