Bravčový bôčik

Mille-Feuille Nabe (fotorecept)

Autor receptu: soni2811

Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom.* U nás doma je to obľúbená pochúťka, len niektoré suroviny je nutné zakúpiť v ázijských potravinách.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso potrebné k tomuto jedlu je dostať v obchodnom reťazci vákuovano balené a nakrájané. Náramne to zjednoduší prípravu. Inak by sme museli krájať zmrazený bravčový bôčik na tenké plátky.
  2. Čínsku kapustu umyjeme a listy oddelíme.
  3. Teraz začneme vrstviť - na jeden list kapusty (vrchnejší, väčší) dáme dva pláty mäsa. Na menšie už len jeden.
  4. Postupne si vytvoríme kapustovo-bravčovú pyramídku.
  5. Pripravíme sa na krájanie :)
  6. Každú pyramídku potom rozrežeme na tri časti.
  7. Umyjeme huby shimeji a zbavíme ich spodnej časti tak, aby stále držali pokope. (Môžu byť biele, alebo hnedé. Ja som nakoniec použila tie hnedé.)
  8. Narezané 'listy' pomaly naukladáme dookola do hrnca a do prostriedka dáme huby.
  9. Očistený zázvor nakrájame na plátky a opatrne vložíme medzi listy.
  10. Listy zalejeme 1,2 l vývaru dashi, ktorý sme pripravili podľa návodu na obale vrecúška - 1,2 l vody s potrebným objemom mini granuliek dashi. Ak máme doma, alebo sme si kúpili, tak pridáme aj riasu kombu.
  11. Takto vyzerá obsah sáčku.
  12. Pridáme sojovú omáčku...
  13. Soľ...
  14. A privedieme do varu. Varíme kým mäsko nezmäkne, asi 20-30 minút. Závisí od hrúbky plátkov bravčového.
  15. Servírujeme ako polievku v miske - vývar, mäsko, kapusta, huby. Môžeme zajedať ryžou. Dobrú chuť!