Mexický závitok z rybieho filé

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Z rybieho fi lé nakrájame tenké veľké pláty. Tie slabo posolíme a doprostred každého dávame rybiu fáš a pláty zabalíme ako závitok.
  2. Rybia fáš: odrezky z rybieho fi lé jemne pomelieme, pridáme preosiatu strúhanku, nasekanú zelenú petržlenovú vňať, vajcia, muškátový kvet, soľ a všetko dobre premiešame.
  3. Omáčka: cibuľu a koreňovú zeleninu nakrájame na kolieska, opražíme na tuku, pridáme múku a pripravíme bledú zápražku.
  4. Potom pridáme korenie, bobkový list, zalejeme vývarom, pridáme paradajkový pretlak, posolíme a varíme miernym varom asi pol hodiny.
  5. Uvarenú omáčku precedíme, prichutíme octom, vložíme závitky a dusíme 10 minút. Ako vložku vkladáme dusenú zelenú papriku.
  6. K hotovému jedlu podávame zemiaky alebo ryžu. Závitky môžeme zabaliť do celofánu, aby sa dusením nerozpadli.