Mexický závitok z rybieho filé
Autor receptu: redakcia
Postup- Z rybieho fi lé nakrájame tenké veľké pláty. Tie slabo posolíme a doprostred každého dávame rybiu fáš a pláty
zabalíme ako závitok.
- Rybia fáš: odrezky z rybieho fi lé jemne pomelieme, pridáme preosiatu strúhanku, nasekanú zelenú petržlenovú vňať, vajcia, muškátový kvet, soľ a všetko dobre premiešame.
- Omáčka: cibuľu a koreňovú zeleninu nakrájame na kolieska, opražíme na tuku, pridáme múku a pripravíme bledú zápražku.
- Potom pridáme korenie, bobkový list, zalejeme vývarom, pridáme paradajkový pretlak, posolíme a varíme miernym varom asi pol hodiny.
- Uvarenú omáčku precedíme, prichutíme octom, vložíme závitky a dusíme 10 minút. Ako vložku vkladáme dusenú zelenú papriku.
- K hotovému jedlu podávame zemiaky alebo ryžu. Závitky môžeme zabaliť do celofánu, aby sa dusením nerozpadli.
|