Komentáre k receptu:
  • danculka - fotkadanculka 18. októbra 2011 o 14:42

    Ja sa budem liečiť asi len propolisom,lebo neviem,kde u nás rastie tanto cesnak...
    @zareaguj
  • tetuska - fotkatetuska 18. októbra 2011 o 19:13

    Je vynikajúci, chuťou celkom ako cesnak, tinktúra je už nachystaná vo fľaši, musím si len pozrieť dávkovanie...
    @zareaguj
  • dorisa - fotkadorisa 18. októbra 2011 o 19:26

    ...ani ja neviem prísť k medvediemu cesnaku.
    @zareaguj
  • pacik - fotkapacik 19. októbra 2011 o 06:55

    Ja som ho tiež u nás zatiaľ neobjavila...
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarpuntodadino 19. októbra 2011 o 08:48

    Medvedi cesnak ma v ponuke sieberz.sk
    @zareaguj
  • medovnicek - fotkamedovnicek 19. októbra 2011 o 10:58

    takýchto receptov nie je nikdy dosť, Medvedieho cesnaku je u nás plno na Bielej Hore, na jar pôjdeme zbierať
    @zareaguj
  • douglas - fotkadouglas 19. októbra 2011 o 15:04

    Takéto macerácie, resp. v tomto prípade digescia, sú perfektné. Teraz, tri dni naspäť, som sa "liečila distillátom" s macerovanou mätou priepornou a pomohlo ;P.
    @zareaguj
  • garanco - fotkagaranco 19. októbra 2011 o 18:33

    @marianka , presne ako Ty, aj ja som robila takúto tinktúru na jar, fľaša stála pozabudnutá v komore. Keď bol nedávno na Vareche recept na cesnak s citrónom, tak som moju tinktúru vylepšila ošúpaným a rozkrájaným citrónom a teraz si (takmer) každý večer pripijeme maličkým štamperlíkom medvedieho cesnaku. Skúšame to prvýkrát, možno na jar zas pôjdeme na cesnak:-))
    @zareaguj
  • zsuzsu - fotkazsuzsu 22. októbra 2011 o 22:03

    medvedí cesnak rastie u nás voľne v parku,stačilo doniesť si domov jednu-dve cibuľky a ono sa to krásne rozrástlo aj na záhradke. túto tinktúru ma naučila robiť mamina,tiež prvýkrát použila domácu,ale s tou vodkou sa to osvedčilo viac,takže na jar pripravujem ja...
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarjulko 3. novembra 2011 o 19:23

    U nás je medvedieho cesnaku požehnane. Prosím Ťa uveď spôsob a dobu skladovania tohoto fantastického lieku.
    @zareaguj
  • marianna76 - fotkamarianna76 3. novembra 2011 o 20:37

    pre nás by asi dve cibuľky bolo málo, máme veľkú spotrebu, aj na chleba dávame a tak dvakrát do týždňa kopu nazberáme...
    a julko - uskladňovala som od jari v chladničke, mám túto pollitrovku. Keďže sa užíva po lyžičkách - myslím, že akurát do jari vystačí... viac som ani nechcela robiť
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarjulko 8. novembra 2011 o 12:14

    Marianna veľmi pekne ďakujem
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarvladokat 3. apríla 2012 o 22:10

    tak po velkej noci idem na medvedi cesnak a toto si urcite urobim :-)
    asi kolko listkov si pouzila?
    @zareaguj
  • marianna76 - fotkamarianna76 4. apríla 2012 o 09:35

    @vladokat to som nerátala koľko lístkov, ale nakrájaný a plný pohár... tak asi dve hrste... myslím, že čím je ho tam viac, tým bude silnejší. Ak môžem poradiť... neviem koľko máš čas, ale náhodou, teraz v piatok 6. je spln a pred splnom , že je viac dobrých látok v bylinkách. Ale lepšie aj po splne ako vôbec.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarkadgam 21. apríla 2012 o 13:24

    Pre Košice a okolie rastie v Hutke za kostolom a za dedinou Kojšov celý breh. Nájdete podľa zaporkovaných áut a ľudí s košíkmi
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarapo 25. marca 2014 o 12:42

    Takto isto sa robí aj tinktúra z kotvičníka. Medvedí cesnak rastie hojne na Bukovej pri Trstíne ak by bol niekto z blízka oplatí sa ísť si nazbierať. Čaute.
    @zareaguj


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist