Medový krémeš

Medový krémeš

Autor receptu: redakcia

50 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Všetky suroviny vložíme do misky a ručne vymiešame cesto, ktoré rozvaľkáme na tenký plát. Vykrajujeme kolieska s priemerom asi 8–10 cm. Poukladáme ich na vymastený plech alebo použijeme papier na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 stupňoch dozlatista – asi 10 minút (podľa rúry).
  2. Pudingový krém: V hrnci zohrejeme 600 mlieka, pridáme cukor a zrniečka z vanilkového struku. Zlaté klasy vymiešame v 200 ml zvyšného mlieka a vlejeme do vriaceho ochuteného mlieka v hrnci. Uvaríme puding. Do vychladnutého pudingu zašľaháme maslo a nakoniec pridáme podľa chuti trošku rumu.
  3. Šľahačka: Smotanu vyšľaháme s cukrom na pevnú šľahačku.
  4. Upečené vychladnuté medové kolieska plníme pudingovým krémom. Po stuhnutí naň nanesieme šľahačku, prikryjeme druhým kolieskom a zľahka posypeme práškovým cukrom. Môžeme pridať aj ovocie.