Medový krémeš
Medový krémeš
Autor receptu: redakcia
50 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup- Cesto: Všetky suroviny vložíme do misky a ručne vymiešame cesto,
ktoré rozvaľkáme na tenký plát. Vykrajujeme kolieska s priemerom
asi 8–10 cm. Poukladáme ich na vymastený plech alebo použijeme
papier na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 stupňoch dozlatista – asi 10 minút (podľa rúry).
- Pudingový krém: V hrnci zohrejeme 600 mlieka, pridáme cukor a zrniečka z vanilkového struku. Zlaté klasy vymiešame v 200 ml zvyšného mlieka a vlejeme do vriaceho ochuteného mlieka v hrnci. Uvaríme puding. Do vychladnutého pudingu zašľaháme
maslo a nakoniec pridáme podľa chuti trošku rumu.
- Šľahačka: Smotanu vyšľaháme s cukrom na pevnú šľahačku.
- Upečené vychladnuté medové kolieska plníme pudingovým krémom. Po stuhnutí naň nanesieme šľahačku, prikryjeme druhým kolieskom
a zľahka posypeme práškovým cukrom. Môžeme pridať aj ovocie.
|