Medový krémeš
Autor receptu: miloss2
Niet nad staré dobré zákusky.
35 porcií |
80 minút príprava |
20 minút na 120 °C |
Postup
- Cesto: Hladkú múku, lyžicu medu, sódu bikarbonu, jedno celé vajce a jeden žĺtok, 100 g práškového cukru, 1 a 1/2 lyžice rumu a 50 g masla zmiešame na cesto a dáme na 1/2 hodiny do chladničky.
- Cesto rozdelíme na polovicu.Každú polovicu vyvaľkáme natenko na vymastený a múkou vysypaný obrátený plech. Dotvarujeme pohárom,alebo rukami.Pečieme vo vyhriatej rúre na slabo. Cesto dáme dole s plechu niťou ešte za tepla.
- Plnka:3/4litra mlieka dáme variť,pridáme trochu cukru, aby neprihorelo.Do1/4 litra mlieka rozmiešame 2 zlaté klasy,4 žĺtky,2 lyžice krupice,1 deci rumu.Uvaríme puding a dáme vychladiť.200 g masla a 150g práškového cukru vymiešame a pridáme do vychladeného pudingu.
- 2 šlahačky vyšľaháme s 1 vanilkovým cukrom a 2 stužovačmi šlahačky.
- Na plát dáme pudingovú plnku,navrch ušľahanú šľahačku a zakryjeme druhým plátom.Dáme do chladničky odležať.