Medový krémeš
Medový krémeš (fotorecept)
Autor receptu: ailuj82
Jednoduchý a u nás obľúbený.
20 porcií |
30 minút príprava |
5 minút na 180 °C |
Postup
- Všetky prísady na cesto zmiesime a ak máme čas,
dáme do chladničky na 2 hodiny (ja som čas
nemala :) ).
Cesto rozdelíme na polovice a každú vyvaľkáme
na veľkosť plechu.
Cesto upečieme do ružova. Trvá to len pár minút!!
- Kým piškóty chladnú, pripravíme si plnku:
Do mlieka dáme Zlaté klasy, žĺtky, hladkú múku a poriadne
rozmiešame. Za stáleho miešania uvaríme hustý krém.
Do horúceho pridáme maslo a tuhý sneh z bielkov s cukrom.
- Poriadne ale jemne zmiešame a natrieme na piškótu.
Dáme do chladu stuhnúť.
- Smotanu vyšľaháme s cukrom a so stužovačom.
Natrieme na stuhnutú plnku a opatrne priložíme druhú piškótu. Hotový krémeš potrebuje čas na zmäknutie.
Najlepšie v uzavretej nádobe v chladničke.
Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.