Medový krémeš

Medový krémeš (fotorecept)

Autor receptu: ailuj82

Jednoduchý a u nás obľúbený.

20
porcií
30 minút
príprava
5 minút
na 180 °C

Postup

  1. Všetky prísady na cesto zmiesime a ak máme čas, dáme do chladničky na 2 hodiny (ja som čas nemala :) ). Cesto rozdelíme na polovice a každú vyvaľkáme na veľkosť plechu. Cesto upečieme do ružova. Trvá to len pár minút!!
  2. Kým piškóty chladnú, pripravíme si plnku: Do mlieka dáme Zlaté klasy, žĺtky, hladkú múku a poriadne rozmiešame. Za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Do horúceho pridáme maslo a tuhý sneh z bielkov s cukrom.
  3. Poriadne ale jemne zmiešame a natrieme na piškótu. Dáme do chladu stuhnúť.
  4. Smotanu vyšľaháme s cukrom a so stužovačom. Natrieme na stuhnutú plnku a opatrne priložíme druhú piškótu. Hotový krémeš potrebuje čas na zmäknutie. Najlepšie v uzavretej nádobe v chladničke. Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.