Škoricový zákusok

Medovo-škoricové rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na tento víkend som upiekla medovo-škoricové rezy..

16
porcií
60 minút
príprava
5x5 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv som si pripravila tekuté suroviny.Do hrnca som dala maslo, med a cukor, nechala som roztopiť na sporáku.
  2. Keď sa hmota vychladila, pridala som 3 vajcia vymiešala s medovou hmotou, pridala som škoricu a sódu bikarbonu. Všetko som poriadne vymiešala.
  3. Hladkú múku som preosiala, pridala som štipku soli a tekutú medovú hmotu som pridávala do múky v malých dávkach a vareškou zamiešavala .
  4. Cesto som zmiesila a dobre vypracovala na jemnú a nelepivú hmotu.Rozvážila som ho na 5 rovnakých bochníkov. Uložila do chladičky na pol hodinu.Pokiaľ cesto odpočívalo, pripravila som si krém.Do mlieka som pridala detskú krupicu, cukor, vanilku a uvarila som hustú kašu.Chvíľku som ju nechala chladiť, ale ešte do teplej som vmiešala maslo a pridala som aj vajcový likér.
  5. Krém som rozdelila na 4 rovnaké časti.Uložila do chladničky stuhnúť.Preto, že je tak teplo, z chladničky som vyberala krém iba po jednom a natierala som ho na jednotlivé pláty vychladnutého cesta.Cesto som uložila na podnos a všetky diely som natrela krémom.
  6. Cesto som tiež vyberala z chladničky po jednom, rozvaľkala som ho na pečiacom papieri.Cesto je kvalitné, dobre sa s ním pracuje a veľmi dobre sa dalo rozvaľkať na pečiacom papieri.Jednotlivé vyvaľkané časti som ukladala na seba, aby sa nevysušili.
  7. Až teraz som zapla trúbu na 180 st. každý diel sa piekol 5 min. treba dávať pozor, lebo sa rýchle upečie.Pred pečením som ho popichala vidličkou.Upečené pláty cesta som ukladala opäť na seba aj s papierom, pokiaľ nevychladlo.Cesto bolo veľmi dobré a krehké, nelámalo sa.
  8. Všetky potreté pláty som zakryla posledným, ten som nepotrela krémom.Položila som na vrch knihu, zaťažila a uložila na noc do chladničky.
  9. upravila som boky..
  10. poliala čokoládovou polevou a dala stuhnúť do chladničky..
  11. a pokrájala na rezy...prajem vám dobrú chuť..