Medovníky
Medovníky

Medovníky s mandľami a kandizovaným ovocím fotorecept

elenas - fotkaelenas, 16. decembra 2021
Medovníky s mandľami a kandizovaným ovocím (fotorecept)
Foto: elenas

Veľmi chutné medovníky, plné ovocia a mandlí, poliate čokoládovou polevou.

10
porcií
30 minút
príprava
15-20 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
50 g
70 g
1 ks
1 PL
2 ČL
2 PL
50 g
50 g (alebo hrozienka)
100 g
1 ks (bio)
300 g
2 ČL
Poleva:
150-200 g
150-200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V horúcom vodnom kúpeli rozohrejeme med, cukor, maslo.

    Medovníky s mandľami a kandizovaným ovocím (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po vychladnutí vmiešame žĺtok, kakao, sódu, rum, nasekanú pomarančovú kôru, nasekané hrozienka alebo brusnice, jemné sekané mandle a nastrúhame kôru dobré umytého bio citróna. Múku preosejeme s korením a primiešame do zmesi.

    Medovníky s mandľami a kandizovaným ovocím (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmes vyložíme na pomučenú dosku a vypracujeme hladké cesto, zabalíme ho do fólie a necháme v chlade odležať do druhého dňa.

    Medovníky s mandľami a kandizovaným ovocím (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto rozvaľkáme na plát asi 7-8 mm hrubý a vykrajujeme väčšie medovníky, v priemere 8 cm. Medovníky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 160 °C asi 15 -20 minút.

    Medovníky s mandľami a kandizovaným ovocím (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečené necháme vychladnúť.

    Medovníky s mandľami a kandizovaným ovocím (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Medovníky ozdobíme tmavou a bielou čokoládovou polevou.

    Medovníky s mandľami a kandizovaným ovocím (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Mne sa to zdobenie veľmi nepodarilo ale chutia výborné:) Dobrú chuť.

    Medovníky s mandľami a kandizovaným ovocím (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Robila som aj klasické mäkké medovníčky:)

    Medovníky s mandľami a kandizovaným ovocím (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, foto i zdobení. S čokoládou je to piplačka, udržet správnou teplotu u obou barev a provést tolik operací. Ať je to jak chce, jsi šikulka! O tom svědčí i poslední foto měkkých perníčků, zdobení jako ze žurnálu!

Zaujímavé video z archívu TV Varecha