Medovníky s mandľami a kandizovaným ovocím fotorecept
Foto: elenas
Veľmi chutné medovníky, plné ovocia a mandlí, poliate čokoládovou polevou.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
50 g |
|
70 g |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
2 ČL |
|
2 PL |
|
50 g |
|
50 g (alebo hrozienka) |
|
100 g |
|
1 ks (bio) |
|
300 g |
|
2 ČL |
|
Poleva: | |
150-200 g |
|
150-200 g |
|
Postup
-
1
V horúcom vodnom kúpeli rozohrejeme med, cukor, maslo.
-
2
Po vychladnutí vmiešame žĺtok, kakao, sódu, rum, nasekanú pomarančovú kôru, nasekané hrozienka alebo brusnice, jemné sekané mandle a nastrúhame kôru dobré umytého bio citróna. Múku preosejeme s korením a primiešame do zmesi.
-
3
Zmes vyložíme na pomučenú dosku a vypracujeme hladké cesto, zabalíme ho do fólie a necháme v chlade odležať do druhého dňa.
-
4
Cesto rozvaľkáme na plát asi 7-8 mm hrubý a vykrajujeme väčšie medovníky, v priemere 8 cm. Medovníky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 160 °C asi 15 -20 minút.
-
5
Upečené necháme vychladnúť.
-
6
Medovníky ozdobíme tmavou a bielou čokoládovou polevou.
-
7
Mne sa to zdobenie veľmi nepodarilo ale chutia výborné:) Dobrú chuť.
-
8
Robila som aj klasické mäkké medovníčky:)
Ďakujem pekne:)
Ďakujem @haji za milý komentár:) Vždy vieš potešiť človeka:) Zdobenie medovníkov ma baví.