Medovníkové košíčky s orechovou plnkou fotorecept
z hotela Color*** v Bratislave, 19. novembra 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 600 g |
|
| 250 g |
|
| 150 g |
|
| 4 ks |
|
| 1 PL nastrúhaná |
|
| 2 PL |
|
| 1 PL |
|
| Orechová plnka: | |
| 500 g |
|
| 400 ml |
|
| 700 g mleté |
|
| 300 g |
|
| 3 PL |
|
| 2 PL |
|
| 2 PL |
|
| 35 g nasekané |
|
Postup
-
1
Múku preosejeme na dosku a primiešame cukor, citrónovú kôru a medovníkové korenie. Studené maslo nakrájame na kocky a spolu so žĺtkami a s medom zapracujeme rukami do múky a vymiesime cesto. Vytvarujeme bochník, ktorý zabalíme do potravinárskej fólie a dáme odležať do chladničky aspoň na jednu hodinu.
- 2
Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a vykrajujeme kolieska s ohľadom na veľkosť formičiek.
- 3
Kolieskami cesta vystelieme formičky. Tie nemusíme vymazávať (cesto je dostatočne tukové, aby sa nelepilo). Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C, kým cesto jemne nezhnedne, asi 12 minút. Košíčky vyklopíme a necháme vychladnúť.
- 4
Na plnku dáme variť vodu s cukrom, a keď začne bublať, znížime teplotu a postupne pridávame – mleté orechy, džem, extrakt, škoricu a rum. Premiešame a necháme vychladnúť. Nakoniec pridáme nasekané orechy.
- 5
Košíčky naplníme plnkou a ozdobíme.
Tiež orechové košíčky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Veru vloudila :) Ďakujeme za upozornenie, je to opravené.