Medové trubičky s karamelovým krémom fotorecept
Foto: petullka
porcií
na 170 °C
Postup
-
1
Zo všetkých ingrediencií vypracujeme hladké cesto.
-
2
Zabalíme ho do fólie a dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
-
3
Potom z cesta na pomúčenej doske vyvaľkáme tenký plát a vykrajujeme formičkou kolieska (moja formička mala priemer 6 cm - závisí to od veľkosti kovových trubičiek, ktoré použijete na pečenie).
-
4
Kovové trubičky namažeme maslom a navinieme na ne kolieska cesta. Ukladáme na plech s papierom na pečenie.
-
5
Spoje sa musia prekrývať. Pečieme 8 minút v rúre vyhriatej na 170 °C. Hneď po upečení stiahneme trubičky z kovových formičiek, necháme vychladnúť. Potom konce trubičiek namočíme do rozpustenej čokoládovej polevy.
-
6
Na krém si vyšľaháme maslo do peny a po lyžiciach primiešame Salko.
-
7
Hladký krém dáme do zdobiaceho vrecka a plníme ním trubičky. Po naplnení ich dáme do chladničky.
-
8
Je dôležité vyvaľkať cesto na tenko, lebo v strede som cesto vyvaľkala hrubšie a trubičky sa pri pečení rozlial. Na chuti to neubralo, ale tak treba potešiť aj oko :-)
Tieto tvoje vyzeraju pritazlivo. Po naplneni kremom to medove cesto nezmakne trebars na druhy den?
Trubicky sú aj moja slabosť. Len minulý týždeň som si kúpila trubičky-formičky, robila som ich prvý raz a musím povedať, že z veľkého množstva vianočných koláčov zmizli ako prvé. Robila som ich týždeň pred vianocami a krém som plnila 23.12. Včera sme ich dojedli a áno, zmäkli, ale nie tak žeby sa rozpadávali, len neboli chrumkave, ale mne to tak chutilo. Ale pod polevou ostali chrumkavé, takze ak ich nechceš mäkké, vytrela by som celé vnútro polevou 😉