Medové rezy
Medové rezy

Medové rezy

nikus92 - bez fotkynikus92, 10. apríla 2020
Medové rezy
Foto: Nikus92

Tieto medové rezy zvládne aj úplný začiatočník a sú fakt výborné.

60 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
2 ks
4 PL
6 PL
100 g
800 g
2 KL
Krém:
1 l
10 PL
160 g
500 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia, med, mlieko, maslo a cukor dáme do hrnca a na slabšom plameni miešame metličkou do úplného rozpustenia. Keď sa všetko rozpustí, pridáme sódu bikarbónu a plameň stíšime... Miešame, kým zmes nemá karamelovú farbu asi 7 minút.

  2. 2

    Múku preosejeme do väčšej misy a vlejeme horúcu zmes. Spojíme varechou a neskôr rukou. Cesto rozdelíme na 4 časti. Každú časť vyvaľkáme na veľkosť plechu a pečieme max. 10 minút na 180 stupňov.

  3. 3

    Krém: Z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme puding a necháme ho vychladnúť. Do studeného pudingu prilejeme trocha rumu a vyšľaháme s maslom. Krémom naplníme pláty (časť krému odložíme) a poukladáme na seba, vrchný plát nepotieramie. Zákusok zaťažíme a dáme do chladničky na noc.

  4. 4

    Na druhý deň natrieme vrch zvyšným krémom a polejeme čokoládovou polevou. Polevu pripravíme tak, že do hrnca dáme nahriať trocha oleja a vsypeme čokoládu a rozpustíme ju. Necháme trocha vychladnúť, poleva nesmie byť ani riedka ani hustá.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu