Medové rezy
Medové rezy
Autor receptu: nikus92
Tieto medové rezy zvládne aj úplný začiatočník a sú fakt výborné.
60 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Vajcia, med, mlieko, maslo a cukor dáme do hrnca a na slabšom plameni miešame metličkou do úplného rozpustenia. Keď sa všetko rozpustí, pridáme sódu bikarbónu a plameň stíšime... Miešame, kým zmes nemá karamelovú farbu asi 7 minút.
- Múku preosejeme do väčšej misy a vlejeme horúcu zmes. Spojíme varechou a neskôr rukou. Cesto rozdelíme na 4 časti. Každú časť vyvaľkáme na veľkosť plechu a pečieme max. 10 minút na 180 stupňov.
- Krém: Z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme puding a necháme ho vychladnúť. Do studeného pudingu prilejeme trocha rumu a vyšľaháme s maslom. Krémom naplníme pláty (časť krému odložíme) a poukladáme na seba, vrchný plát nepotieramie. Zákusok zaťažíme a dáme do chladničky na noc.
- Na druhý deň natrieme vrch zvyšným krémom a polejeme čokoládovou polevou. Polevu pripravíme tak, že do hrnca dáme nahriať trocha oleja a vsypeme čokoládu a rozpustíme ju. Necháme trocha vychladnúť, poleva nesmie byť ani riedka ani hustá.