Medové rezy

ancicka - fotkaAncicka, 16. apríla 2019 16:04
Ďalšie recepty »
Medové rezyFoto: ancicka

Na sviatky musia byť, jemné mäkučké a chutné.

42
porcií
60 min
príprava
10 min
na 180 °C

Suroviny

150 g
2 ks
2 PL
1 ČL
50 g
400 g
Plnka:
3/4 litra
2 bal.
2 PL
2 bal.
250 g (alebo Hera maslová chuť)
2 PL
200 g
Na pokvapkanie plátov:
Navrch:
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Cesto: Cukor, vajcia, med, sódu a Palmarin dáme do hrnca nad paru a za stáleho miešania zohrievame takmer až do bodu varu. Vtedy zmes tuhne. Horúcu zmes vylejeme do múky a spracujeme cesto, ktoré potom rozdelíme na 4 časti a vytvarujeme ich na guľky.

  2. 2

    Každú rozvaľkáme na veľkosť plechu a na dobre pomastenom plechu upečieme. Cesto je veľmi tenučké, tak dáme pozor, aby pri pečení moc nezhnedlo. Hneď po upečení ešte horúce cesto dáme z plechu dole. Takto upečieme 4 pláty.

  3. 3

    Plnka: Z mlieka, Zlatých klasov, múky a vanilkového cukru uvaríme puding a necháme ho vychladnúť za občasného premiešania. Zmäknuté maslo s medom a práškovým cukrom vymiešame do penista a po častiach pridávame krém a vyšľaháme.

  4. 4

    Tri vychladnuté pláty pokvapkáme rumom a necháme chvíľu odstáť. Potom ich rovnomerne potrieme plnkou a zakryjeme 4. plátom.

  5. 5

    Naplnený zákusok necháme aspoň 6 hodín odstáť a potom polejeme čokoládovou polevou. Polevu necháme trocha stuhnúť a zákusok pokrájame na rezy.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist