Foto: ancicka
Na sviatky musia byť, jemné mäkučké a chutné.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
150 g |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
50 g |
|
400 g |
|
Plnka: | |
3/4 litra |
|
2 bal. |
|
2 PL |
|
2 bal. |
|
250 g (alebo Hera maslová chuť) |
|
2 PL |
|
200 g |
|
Na pokvapkanie plátov: | |
|
|
Navrch: | |
|
Postup
-
1
Cesto: Cukor, vajcia, med, sódu a Palmarin dáme do hrnca nad paru a za stáleho miešania zohrievame takmer až do bodu varu. Vtedy zmes tuhne. Horúcu zmes vylejeme do múky a spracujeme cesto, ktoré potom rozdelíme na 4 časti a vytvarujeme ich na guľky.
- 2
Každú rozvaľkáme na veľkosť plechu a na dobre pomastenom plechu upečieme. Cesto je veľmi tenučké, tak dáme pozor, aby pri pečení moc nezhnedlo. Hneď po upečení ešte horúce cesto dáme z plechu dole. Takto upečieme 4 pláty.
- 3
Plnka: Z mlieka, Zlatých klasov, múky a vanilkového cukru uvaríme puding a necháme ho vychladnúť za občasného premiešania. Zmäknuté maslo s medom a práškovým cukrom vymiešame do penista a po častiach pridávame krém a vyšľaháme.
- 4
Tri vychladnuté pláty pokvapkáme rumom a necháme chvíľu odstáť. Potom ich rovnomerne potrieme plnkou a zakryjeme 4. plátom.
- 5
Naplnený zákusok necháme aspoň 6 hodín odstáť a potom polejeme čokoládovou polevou. Polevu necháme trocha stuhnúť a zákusok pokrájame na rezy.
Tiež medové rezy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Áno, aj také tu už mám. V strede je lekvár.
klasický do rúry.