Medové rezy
Medové rezy

Medové rezy

ancicka - fotkaancicka, 16. apríla 2019
Medové rezy
Foto: ancicka

Na sviatky musia byť, jemné mäkučké a chutné.

42
porcií
60 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
2 ks
2 PL
1 ČL
50 g
400 g
Plnka:
3/4 litra
2 bal.
2 PL
2 bal.
250 g (alebo Hera maslová chuť)
2 PL
200 g
Na pokvapkanie plátov:
Navrch:




Postup

  1. 1

    Cesto: Cukor, vajcia, med, sódu a Palmarin dáme do hrnca nad paru a za stáleho miešania zohrievame takmer až do bodu varu. Vtedy zmes tuhne. Horúcu zmes vylejeme do múky a spracujeme cesto, ktoré potom rozdelíme na 4 časti a vytvarujeme ich na guľky.

  2. 2

    Každú rozvaľkáme na veľkosť plechu a na dobre pomastenom plechu upečieme. Cesto je veľmi tenučké, tak dáme pozor, aby pri pečení moc nezhnedlo. Hneď po upečení ešte horúce cesto dáme z plechu dole. Takto upečieme 4 pláty.

  3. 3

    Plnka: Z mlieka, Zlatých klasov, múky a vanilkového cukru uvaríme puding a necháme ho vychladnúť za občasného premiešania. Zmäknuté maslo s medom a práškovým cukrom vymiešame do penista a po častiach pridávame krém a vyšľaháme.

  4. 4

    Tri vychladnuté pláty pokvapkáme rumom a necháme chvíľu odstáť. Potom ich rovnomerne potrieme plnkou a zakryjeme 4. plátom.

  5. 5

    Naplnený zákusok necháme aspoň 6 hodín odstáť a potom polejeme čokoládovou polevou. Polevu necháme trocha stuhnúť a zákusok pokrájame na rezy.

Diskusia k receptu

finczi
Medové rezy boli u nás top, kým žila mamička. Dávala aj vrstvu marhuľového lekváru samozrejme domáceho. Ja som ešte neskúšala, netrúfam si. Vždy sa ale rada pokochám pohľadom. Vaše sú krásne a isto chutné!
beatacsontosova
Mňam, máš ich nádherné, z obrázka cítim ako sa rozplývaju v papulke, akurát škoda, že nie v tej mojej :) len dotaz prosím na aký veľký plech ich dávaš?
salas
Sú parádne.Aj ja by som poprosila veľkosť plechu na akom sú pečené.Ďakujem.
ivka282
Milujem ich , z krabičiek so svadby som ich povyjedala vždy ako prvé
jack
Kráásne.Ako z cukrárne;-)
gabhus
Skúšala som teraz na sviatky a sú fakt dobré, ale to sú od Ancicky všetky