Medové rezy
Medové rezy
Autor receptu: ancicka
Na sviatky musia byť, jemné mäkučké a chutné.
42 porcií |
60 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: Cukor, vajcia, med, sódu a Palmarin dáme do hrnca nad paru a za stáleho miešania zohrievame takmer až do bodu varu. Vtedy zmes tuhne. Horúcu zmes vylejeme do múky a spracujeme cesto, ktoré potom rozdelíme na 4 časti a vytvarujeme ich na guľky.
- Každú rozvaľkáme na veľkosť plechu a na dobre pomastenom plechu upečieme. Cesto je veľmi tenučké, tak dáme pozor, aby pri pečení moc nezhnedlo. Hneď po upečení ešte horúce cesto dáme z plechu dole. Takto upečieme 4 pláty.
- Plnka:
Z mlieka, Zlatých klasov, múky a vanilkového cukru uvaríme puding a necháme ho vychladnúť za občasného premiešania. Zmäknuté maslo s medom a práškovým cukrom vymiešame do penista a po častiach pridávame krém a vyšľaháme.
- Tri vychladnuté pláty pokvapkáme rumom a necháme chvíľu odstáť. Potom ich rovnomerne potrieme plnkou a zakryjeme 4. plátom.
- Naplnený zákusok necháme aspoň 6 hodín odstáť a potom polejeme čokoládovou polevou. Polevu necháme trocha stuhnúť a zákusok pokrájame na rezy.