Medové rezy s piškótami fotorecept
Foto: Olinecka
Obľúbený zákusok, ktorý prekvapí chuťou.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Medové cesto: | |
300 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
50 g (alebo Palmarin) |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
Plnka: | |
600 ml |
|
1 bal. |
|
3 PL |
|
2 ks |
|
250 gr |
|
6 PL |
|
0,5 dl (nemusí byť) |
|
Na potretie korpusu: | |
|
|
Okrem toho: | |
|
Postup
-
1
Suroviny na medové cesto. Múku preosejeme, pridáme zbytok surovín cukor, vajíčko, žĺtok, Heru pokrájanú na menšie kúsky, med, mlieko a sódu bikarbónu.
-
2
Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a odložíme do chladničky stuhnúť.
-
3
Vychladené cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na dve časti.
-
4
Každú časť rozvaľkáme, prenesieme pomocou valčeka na vymastený, múkou vysypaný plech popicháme vidličkou, aby sa cesto nezdúvalo.
-
5
Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 10-12 minút do zlatista. Rúru sledujeme, aby cesto nezhorelo. Takto upečieme obidva pláty cesta.
-
6
Suroviny na plnku.
-
7
V troche mlieka rozhabarkujeme Zlatý klas, žĺtky, múku. Zbytok mlieka s cukrom dáme variť, po zovretí vlejeme pripravený pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Za horúca vmiešame varechou z bielkov vyšľahaný tuhý sneh. Zakryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
-
8
Čerstvé zmäknuté maslo vyšľaháme do hladka a spojíme s vychladnutým pudingom. Korpusy upravíme. Spodný korpus potrieme slivkovým lekvárom. Na lekvár rozotrieme polovicu krému.
-
9
Uložíme naň piškóty, rovnomerne rozotrieme zbytok plnky a ukončíme položením druhého korpusu, ktorý potrieme lekvárom. Zľahka pritlačíme a zákusok dáme do chladničky stuhnúť.
-
10
Pred podávaním pofŕkame čokoládovou polevou a pokrájame na rezy. Dobrú chuť.
-
11
Toto bolo moje veľkonočné pohostenie (pečenie).
Ďakujem som rada že som potešila nielen chute, ale aj oko.
Len ho vyskúšaj rozplýva sa na jazyku a tiež máš dosť veľa kúskov. Poteší sa každý veľký aj malý som rada, že si si našla čas nahliadnuť a prečítať recept.