Krémový zákusok
Medové rezy s piškótami (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Obľúbený zákusok, ktorý prekvapí
chuťou.
40 ks porcií |
100 minút príprava |
10-12 minút na 190 °C |
Postup
- Suroviny na medové cesto. Múku preosejeme, pridáme zbytok surovín cukor, vajíčko, žĺtok, Heru pokrájanú na menšie kúsky, med, mlieko a sódu bikarbónu.
- Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a odložíme do chladničky stuhnúť.
- Vychladené cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na dve časti.
- Každú časť rozvaľkáme, prenesieme pomocou valčeka na vymastený, múkou vysypaný plech popicháme vidličkou, aby sa cesto nezdúvalo.
- Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 10-12 minút do zlatista. Rúru sledujeme, aby cesto nezhorelo. Takto upečieme obidva pláty cesta.
- Suroviny na plnku.
- V troche mlieka rozhabarkujeme Zlatý klas, žĺtky, múku. Zbytok mlieka s cukrom dáme variť, po zovretí vlejeme pripravený pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Za horúca vmiešame varechou z bielkov vyšľahaný tuhý sneh. Zakryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
- Čerstvé zmäknuté maslo vyšľaháme do hladka a spojíme s vychladnutým pudingom. Korpusy upravíme. Spodný korpus potrieme slivkovým lekvárom. Na lekvár rozotrieme polovicu krému.
- Uložíme naň piškóty, rovnomerne rozotrieme zbytok plnky a ukončíme položením druhého korpusu, ktorý potrieme lekvárom. Zľahka pritlačíme a zákusok dáme do chladničky stuhnúť.
- Pred podávaním pofŕkame čokoládovou polevou a pokrájame na rezy. Dobrú chuť.
- Toto bolo moje veľkonočné pohostenie (pečenie).