Krémový zákusok

Medové rezy s piškótami (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Obľúbený zákusok, ktorý prekvapí chuťou.

40 ks
porcií
100 minút
príprava
10-12 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na medové cesto. Múku preosejeme, pridáme zbytok surovín cukor, vajíčko, žĺtok, Heru pokrájanú na menšie kúsky, med, mlieko a sódu bikarbónu.
  2. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a odložíme do chladničky stuhnúť.
  3. Vychladené cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na dve časti.
  4. Každú časť rozvaľkáme, prenesieme pomocou valčeka na vymastený, múkou vysypaný plech popicháme vidličkou, aby sa cesto nezdúvalo.
  5. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 10-12 minút do zlatista. Rúru sledujeme, aby cesto nezhorelo. Takto upečieme obidva pláty cesta.
  6. Suroviny na plnku.
  7. V troche mlieka rozhabarkujeme Zlatý klas, žĺtky, múku. Zbytok mlieka s cukrom dáme variť, po zovretí vlejeme pripravený pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Za horúca vmiešame varechou z bielkov vyšľahaný tuhý sneh. Zakryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
  8. Čerstvé zmäknuté maslo vyšľaháme do hladka a spojíme s vychladnutým pudingom. Korpusy upravíme. Spodný korpus potrieme slivkovým lekvárom. Na lekvár rozotrieme polovicu krému.
  9. Uložíme naň piškóty, rovnomerne rozotrieme zbytok plnky a ukončíme položením druhého korpusu, ktorý potrieme lekvárom. Zľahka pritlačíme a zákusok dáme do chladničky stuhnúť.
  10. Pred podávaním pofŕkame čokoládovou polevou a pokrájame na rezy. Dobrú chuť.
  11. Toto bolo moje veľkonočné pohostenie (pečenie).