« Naspäť na tento recept

Medium kačacie prsia s čínskou zeleninou verzia na vytlačenie

Tento recept som našiel na blogu Adama Suchona na stránke SME, keď som si chcel doma pripraviť chrumkavú kačicu, ako ju robia v čínskych reštauráciach. Takto upravené kačacie prsia mi chutili viac, a tak sa chcem o tento recept podeliť s vami :)

Autor receptu: marek135

Postup receptu

Kačacie prsia premyjeme, kožu narežeme ostrým nožom aby sme nezarezali do mäsa. Nasolíme a nakoreníme, necháme chvíľu postáť. Dáme piecť kožou dolu na studenú panvicu. Počas pečenia zlievame vypečenú masť. Pečieme kým nie je koža zlatohnedá. Rúru rozohrejeme na 200 stupňov Celzia a prsia dáme do rúry tento krát kožou hore na 8 minút. Takto nám vzniknú prsia medium alebo medium rare. Po dopečení ich preložíme na vyhriaty tanier a necháme 4 minúty odpočinúť.

Na rozohriatom oleji popražíme cibuľu dosklovita a zalejeme ju sójovou omáčkou podľa chuti. Pridáme dubáky a chvíľu ich dusíme. Potom pridáme zmrazenú čínsku zeleninu a na prúžky nakrájanú kapustu, osolíme, okoreníme a dusíme. Na koniec pridáme sterilizované bambusové výhonky. Necháme zohriať poprípade dochutíme a stiahneme z ohňa.

Kačacie prsia medium podávame na tanieri s čínskou zeleninou a čínskymi rezancami uvarenými podľa návodu na balení. Môžeme podávať aj s ryžou. Dobrú chuť

Suroviny




2
porcie
15
minút
príprava
8
minút
na 200 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist