Foto: enerrgizer
...plnené aj medvedím cesnakom a podávané s grilovanou cuketou...
porcie
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
...mäso, syr, vajíčko, koreniny, cesnak a polovicu cibule spojíme a dáme na hodinku do chladničky...
-
2
...na kúsok mäsa som dal nakrájaný medvedí cesnak, bryndzu a všetko som to zguličkoval...TIP: ruky stále do studenej vody, mäso sa potom tak nelepí...
-
3
...hotové golfové loptičky som obalil strúhankou a dal som ich piecť do rúry...asi na hodinku a pri teplote cca 190°C...
-
4
...nakrájanú mladú cuketu som ugriloval na panvici...
-
5
...na oleji som orestoval cibuľku, zalial som smotanou, pridal som bryndzu (zvýšila sa mi) a keď sa omáčka zredukovala, dal som do nej zvyšok medvedieho cesnaku, ochutil som ČMK, soľou a citónovou šťavou. Omáčka príjemne zvýrazní chuť bryndze a medvedieho cesnaku v guľkách. Podávame s grilovanou cuketou...dobrú chuť
Tie platky sa potru olejom a posolia? Ako sa to ochucuje? Este som to nikdy nejedla. Recept je dobry a jedlo urcite chutne.