Mäsové guľky s bryndzou fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 7. mája 2011

...plnené aj medvedím cesnakom a podávané s grilovanou cuketou...

4-5
porcie
40 minút
príprava
60 minút
na 190 °C

Suroviny

600 g
125 g
1 ks
2-3 strúčiky
100 g
1 ks
1 ks
250 ml




Postup

  1. 1

    ...mäso, syr, vajíčko, koreniny, cesnak a polovicu cibule spojíme a dáme na hodinku do chladničky...

    Mäsové guľky s bryndzou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...na kúsok mäsa som dal nakrájaný medvedí cesnak, bryndzu a všetko som to zguličkoval...TIP: ruky stále do studenej vody, mäso sa potom tak nelepí...

    Mäsové guľky s bryndzou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...hotové golfové loptičky som obalil strúhankou a dal som ich piecť do rúry...asi na hodinku a pri teplote cca 190°C...

    Mäsové guľky s bryndzou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...nakrájanú mladú cuketu som ugriloval na panvici...

    Mäsové guľky s bryndzou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...na oleji som orestoval cibuľku, zalial som smotanou, pridal som bryndzu (zvýšila sa mi) a keď sa omáčka zredukovala, dal som do nej zvyšok medvedieho cesnaku, ochutil som ČMK, soľou a citónovou šťavou. Omáčka príjemne zvýrazní chuť bryndze a medvedieho cesnaku v guľkách. Podávame s grilovanou cuketou...dobrú chuť

    Mäsové guľky s bryndzou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

tatranka
Na zajtrajší obed chystám niečo podobné.Recept je veľmi pekne spracovaný a určite aj chutný.
violetacamorova
Mňam, odkiaľ máš medvedí cesnak? Môžem použiť aj obyčajný, keď nemám tento? Vďaka za odpoveď, v škótsku ho asi nezoženiem.Bryndzu z domu ešte mám.
enerrgizer
ďakujem... @violetacamorova do mäsa ide aj obyčajný, medvedí môžeš nahradiť napríklad špenátom... ja som si ho nazbieral na jar v lese, teraz ho už len vyberám z mrazáku :-)
ainy
@enerrgizer ty tu dávaš také dobroty....a ja skúšam a skúšam a neviem si odoprieť :-) skvelé jedlá!!!
jody
Parádny recept, super nápady. Len tak na okraj, nabudúce skús bryndzu pridať do omáčky až úplne nakoniec, po vypnutí horáka, tepelným spracovaním stráca chuť, omáčka bude potom výraznejšia. :-)
maartina
výborný recept ...musím vyskúšať! ...a ako vždy krásne nafotené :)
babav
Chutne jedlo!Paci sa mi plnka ,ale nemam bryndzu , moja verzia bude s fetou a spenatom.Vdaka za recept!
evusik
samé dobré veci... a grilovanú cuketu (včera sme grilovali) milujem viac než mäso... teda skoro viac, tak trochu :-) krásne kombinácie sa ti podarili :-)
elekra
Mňaminky, bryndza je super a o grilovanej cukine ani nehovorím. Skvelý tip na letnú grilovačku, myslím, si, že guľky by sa dali aj grilovať, čo Ty na to?
enerrgizer
vďaka, som rád, že sa vám recept páči... @elekra myslím, že sa v pohode budú dať aj grilovať, krásne držali pokope a vôbec sa nerozpadávali...
marienka44
@Enerrgizer , neviem, ako sa griluje /aj na panvici/ cukina. :-)
Tie platky sa potru olejom a posolia? Ako sa to ochucuje? Este som to nikdy nejedla. Recept je dobry a jedlo urcite chutne.
enerrgizer
@marienka44 ako v 4.bode...nakrájaš cuketu na kolieska a na suchej panvici (grilovacej) som ich pár sekúnd griloval, nepoužil som soľ a ani olej. Keď sme ich jedli, tak sme si ich namáčali do bryndzovej omáčky. Keď ich ugriluješ, môžeš ich ochutiť napríklad aj olivovým olejom s cesnakom a soľou, podľa toho k čomu ich budeš podávať...
merylas
Moc hezký receptík.Líbí se mi Tvůj výraz, že jsi všechno - zguličkoval :-) taky si pomáhám vodou nebo někdy i malinko olejem. To když toho dělám více.
cica2
aj tento recept úžasne vyzerá a bryndzu, cesnak, cuketu, máme radi :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia