Mäsové guľky s bryndzou fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 7. mája 2011

...plnené aj medvedím cesnakom a podávané s grilovanou cuketou...

4-5
porcie
40 minút
príprava
60 minút
na 190 °C

Suroviny

600 g
125 g
1 ks
2-3 strúčiky
100 g
1 ks
1 ks
250 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    ...mäso, syr, vajíčko, koreniny, cesnak a polovicu cibule spojíme a dáme na hodinku do chladničky...

    Mäsové guľky s bryndzou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...na kúsok mäsa som dal nakrájaný medvedí cesnak, bryndzu a všetko som to zguličkoval...TIP: ruky stále do studenej vody, mäso sa potom tak nelepí...

    Mäsové guľky s bryndzou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...hotové golfové loptičky som obalil strúhankou a dal som ich piecť do rúry...asi na hodinku a pri teplote cca 190°C...

    Mäsové guľky s bryndzou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...nakrájanú mladú cuketu som ugriloval na panvici...

    Mäsové guľky s bryndzou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...na oleji som orestoval cibuľku, zalial som smotanou, pridal som bryndzu (zvýšila sa mi) a keď sa omáčka zredukovala, dal som do nej zvyšok medvedieho cesnaku, ochutil som ČMK, soľou a citónovou šťavou. Omáčka príjemne zvýrazní chuť bryndze a medvedieho cesnaku v guľkách. Podávame s grilovanou cuketou...dobrú chuť

    Mäsové guľky s bryndzou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
Parádny recept, super nápady. Len tak na okraj, nabudúce skús bryndzu pridať do omáčky až úplne nakoniec, po vypnutí horáka, tepelným spracovaním stráca chuť, omáčka bude potom výraznejšia. :-)
samé dobré veci... a grilovanú cuketu (včera sme grilovali) milujem viac než mäso... teda skoro viac, tak trochu :-) krásne kombinácie sa ti podarili :-)
Mňaminky, bryndza je super a o grilovanej cukine ani nehovorím. Skvelý tip na letnú grilovačku, myslím, si, že guľky by sa dali aj grilovať, čo Ty na to?
@marienka44 ako v 4.bode...nakrájaš cuketu na kolieska a na suchej panvici (grilovacej) som ich pár sekúnd griloval, nepoužil som soľ a ani olej. Keď sme ich jedli, tak sme si ich namáčali do bryndzovej omáčky. Keď ich ugriluješ, môžeš ich ochutiť napríklad aj olivovým olejom s cesnakom a soľou, podľa toho k čomu ich budeš podávať...
Moc hezký receptík.Líbí se mi Tvůj výraz, že jsi všechno - zguličkoval :-) taky si pomáhám vodou nebo někdy i malinko olejem. To když toho dělám více.

Pridaj komentár k receptu: