Mäsové guľky s bryndzou (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

...plnené aj medvedím cesnakom a podávané s grilovanou cuketou...

4-5
porcie
40 minút
príprava
60 minút
na 190 °C

Postup

  1. ...mäso, syr, vajíčko, koreniny, cesnak a polovicu cibule spojíme a dáme na hodinku do chladničky...
  2. ...na kúsok mäsa som dal nakrájaný medvedí cesnak, bryndzu a všetko som to zguličkoval...TIP: ruky stále do studenej vody, mäso sa potom tak nelepí...
  3. ...hotové golfové loptičky som obalil strúhankou a dal som ich piecť do rúry...asi na hodinku a pri teplote cca 190°C...
  4. ...nakrájanú mladú cuketu som ugriloval na panvici...
  5. ...na oleji som orestoval cibuľku, zalial som smotanou, pridal som bryndzu (zvýšila sa mi) a keď sa omáčka zredukovala, dal som do nej zvyšok medvedieho cesnaku, ochutil som ČMK, soľou a citónovou šťavou. Omáčka príjemne zvýrazní chuť bryndze a medvedieho cesnaku v guľkách. Podávame s grilovanou cuketou...dobrú chuť