Hubové krupoto
Hubové krupoto

Masliakovo-krúpové rizoto s bielym vínom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 13. septembra 2019

Ešte som našla také krásne masliačiky. Robila som ich s jačmennými krúpami a so zeleninou a podliala bielym vínom.

3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

100 g čerstvé
120 g
1 PL
1 ks
1 strúčik
1 ks
1 plátok
120 ml
1 PL
štipka
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Masliaky som očistila.

    Masliakovo-krúpové rizoto s bielym vínom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Poriadne umyla a nakrájala.

    Masliakovo-krúpové rizoto s bielym vínom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Očistila som mrkvu, zeler, cibuľu a cesnak a nakrájala.

    Masliakovo-krúpové rizoto s bielym vínom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Jačmenné krúpy som umyla a predvarila 5 minút a scedila. Na tento spôsob použitia ich predvarím, lebo chcem jedlo podliať vínom. Pena, ktorá sa tvorí pri varení krúpov nie je pekná.

    Masliakovo-krúpové rizoto s bielym vínom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na oleji som spenila cibuľu a pridala som vypukať aj celú rascu, pridala som masliaky a spolu opiekla.

    Masliakovo-krúpové rizoto s bielym vínom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    K masliakom som pridala zeleninu a opäť spolu opiekla.

    Masliakovo-krúpové rizoto s bielym vínom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Napokon som pridala jačmenné krúpy, osolila, okorenila a podliala som polovicou vína. Keď sa víno odparilo, opäť som podliala druhou polovicou vína.

    Masliakovo-krúpové rizoto s bielym vínom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Keď boli krúpy mäkké, pridala som maslo a spolu premiešala.

    Masliakovo-krúpové rizoto s bielym vínom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Hotové jedlo.

    Masliakovo-krúpové rizoto s bielym vínom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Prajem vám dobrú chuť.

    Masliakovo-krúpové rizoto s bielym vínom (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
To je recept pridaný v pravý čas a isto je to aj chutné. Je sezóna na masliačiky. Sú to moje obľúbené hríbiky, ale my ich šúpeme z vrchu tú lepkavú blanku, je to pipľačka, je to vo mne, že sa to musí šúpať. Vidím to prvý krát nakrájané celé masliačiky aj s tou šupkou.
Pekná kombinácia, super receptík . Už som dávno s krúpami nič nerobila a toto je pekné a aktuálne jedlo. Vďaka za recept :)
Milá Izka, ja nič v zlom, len ten moment prekvapenia, keď som videla nakrájané neošúpané masliačiky. Ja som mala zato, že sa môžu konzumovať len ošúpané, ak to nebolo nepríjemné na chuť a neboli tráviace problémy, tak zbytočná robota šúpať. Prajem krásny pohodový koniec týždňa.

Pridaj komentár k receptu: