Mäsko marinované v káve, pave zemiaky s balsamico šampiňónmi (fotorecept)
Autor receptu: egreska
Postup- Najskôr si pripravíme marinadu:do hrnca dame uvarenú silnú kávu
- Pridame všetky ostatne ingrediencie a varíme na miernom ohni 15 minut.
- Marinada sa zredukuje a ponorným mixerom ju zmixujeme do hladka.Možete si ju pripravit skor a držat v chladničke,vydrží asi 2 tyždne.
- Mäsko naklepeme,posolíme ,okoreníme a naložíme do marinady.
- Na prípravu týchto zemiakov sú vhodnejšie velké kusy.Nastruhame ich po dlžke na tenkom struhadle ,zalejeme smotanou,pridame sol,bylinky a premiešame.
- Potrebujeme nejaku vyššiu a menšiu zapekaciu formu.Vystrihneme do nej papier na pečenie tak aby prečnieval.Aby sa dali zemiaky po upečení lahko vybrat.Na dno dame kusok masla a zmiaky pekne navrstvíme (bez smotany).V polke zemiakov dame zase kusok masla a pokračujeme.Na vrch tiež.Zalejeme troškou smotany a prikryjeme alobalom.Pečieme na 200 st asi hodinku.
- Cibulu nakrajame na hrubšie kolieska,orestujeme na oleji,pridame huby a restujeme dalej.Ked sa voda z hub vyparí ,posolíme ,pokoreníme a zalejeme balsamicom -hojne.Počkame kym sa všetko zredukuje a odparí,na koniec primiešame kusok masla.
- Mäsko rýchlo opečieme na grile.
- Zemiaky vyberieme z formy a nakrájame na úhľadné obdlžniky alebo kocky.
|