Mäsko marinované v káve, pave zemiaky s balsamico šampiňónmi (fotorecept)

Autor receptu: egreska

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si pripravíme marinadu:do hrnca dame uvarenú silnú kávu
  2. Pridame všetky ostatne ingrediencie a varíme na miernom ohni 15 minut.
  3. Marinada sa zredukuje a ponorným mixerom ju zmixujeme do hladka.Možete si ju pripravit skor a držat v chladničke,vydrží asi 2 tyždne.
  4. Mäsko naklepeme,posolíme ,okoreníme a naložíme do marinady.
  5. Na prípravu týchto zemiakov sú vhodnejšie velké kusy.Nastruhame ich po dlžke na tenkom struhadle ,zalejeme smotanou,pridame sol,bylinky a premiešame.
  6. Potrebujeme nejaku vyššiu a menšiu zapekaciu formu.Vystrihneme do nej papier na pečenie tak aby prečnieval.Aby sa dali zemiaky po upečení lahko vybrat.Na dno dame kusok masla a zmiaky pekne navrstvíme (bez smotany).V polke zemiakov dame zase kusok masla a pokračujeme.Na vrch tiež.Zalejeme troškou smotany a prikryjeme alobalom.Pečieme na 200 st asi hodinku.
  7. Cibulu nakrajame na hrubšie kolieska,orestujeme na oleji,pridame huby a restujeme dalej.Ked sa voda z hub vyparí ,posolíme ,pokoreníme a zalejeme balsamicom -hojne.Počkame kym sa všetko zredukuje a odparí,na koniec primiešame kusok masla.
  8. Mäsko rýchlo opečieme na grile.
  9. Zemiaky vyberieme z formy a nakrájame na úhľadné obdlžniky alebo kocky.