Mascarpone rezy s limetkou

Foto: Valina
Svieži zákusok s príjemnou limetkovou chuťou.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 6 ks |
|
| 150 g |
|
| 250 g |
|
| 1 bal. |
|
| 150 ml |
|
| 150 ml |
|
| 1/2 ks |
|
|
|
|
| Pudingová plnka: | |
| 900 ml |
|
| 2 bal. |
|
| 3 bal. |
|
| 150 g |
|
| 500 ml |
|
| Mascarpone krém: | |
| 250 ml |
|
| 500 ml |
|
| 1 bal. |
|
| 2 bal. |
|
| z 1 ks |
|
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu, limetkovú šťavu. múku premiešanú s práškom do pečiva a nakoniec zľahka primiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme na plech s rozmermi 30x40 cm a pečieme pri 200 °C 30 minút. Cesto po upečení necháme vychladnúť a potrieme džemom.
- 2
Pudingová plnka: Z mlieka, kryštálového a vanilkového cukru a Zlatých klasov uvaríme puding. Ešte do teplého zamiešame kyslú smotanu.
- 3
Mascarpone krém: Smotanu vyšľaháme so stužovačom, pridáme nastrúhanú kôru z limetky. Zvlášť vyšľaháme mascarpone s cukrom a pomaly spojíme so šľahačkou.
- 4
Polovicu krému rozotrieme na pudingovú vrstvu a zvyšným krémom rezy ozdobíme. Ja som do ozdoby pridala ešte trochu lekváru a limetku.
Tiež mascarpone zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








nič v zlom, ale pridaj si na 500 ml šľahačky 2 bal. smetafix, bude pevná a nebude sa ti drobiť..na každých 250ml šľahačky ide 1 bal. smetafix..a ja používam pri šľahaní kryštálový cukor...