Marokánky

Marokánky

Autor receptu: palma

12 ks
porcií
10 minút
príprava
20 - 25 minút
na 175 °C

Postup

  1. Hrozienka namočíme do rumu. Do mlieka dáme cukor, pridáme Palmarin, múku a za stáleho miešania privedieme do varu tak, aby nám vznikol hustý biely krém.
  2. Krém odstavíme, pridáme orechy, mandľové lupienky, kôru, hrozienka, ktoré sme vybrali z rumu, a premiešame. Necháme chvíľu vychladnúť.
  3. Pomocou lyžice robíme malé kôpky na plechu vystlanom papierom na pečenie a vytvarujeme z nich tenšie kolieska. Dávame ich ďalej od seba, aby sa pri pečení nespojili.
  4. Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 stupňov približne 20 - 25 minút, pokým nie sú okraje zlatisté. Upečené marokánky čiastočne namočíme do roztopenej čokolády s Cerou a necháme stuhnúť.