Marokánky

Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth**** v Trenčíne, 13. decembra 2016
Marokánky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
35 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

250 ml
3 PL
4 PL
100 g
100 g (marhule, brusnice...)




Postup

  1. 1

    Do misky vylejeme smotanu, pridáme múku a cukor a za stáleho miešania túto zmes varíme vo vodnom kúpeli. Keď je zmes hustá, odstavíme ju zo sporáka a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Do vychladnutej zmesi primiešame nasekané orechy a sušené ovocie. Lyžicou zo zmesi robíme kôpky a tvarujeme kolieska, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  3. 3

    Marokánky pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 12 minút. Po upečení kolieska nožom odlepíme z papiera a necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia