Pečená krkovička

Marinovaná krkovička (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Túto dobrotu som uvarila na dnešný deň.

30 minút
príprava
50-55 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso umyjeme osušíme a nakrájame na plátky.
  2. Zľahka mäso z oboch strán naklepeme, osolíme, potrieme cesnakom. Cibuľu očistíme a nakrájame na plátky. Plech vymastíme olejom, poukladáme mäso, na ktoré rozložíme pokrájanú cibuľu.
  3. Pripravíme si marinádu, všetky ingrediencie zmiešame spolu, korenie dáme podľa seba.
  4. Marinádu nanesieme na mäso a cibuľu, podlejeme vývarom alebo vodou, zakryjeme alobalom. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 50-55 minút.
  5. Asi po pol hodine dáme na mäso čerstvé bylinky a dopečieme. Podavame so zemiakmi, s ryžou, hranolkami podľa chuti. Dobrú chuť.