Pečená krkovička
Marinovaná krkovička (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Túto dobrotu som uvarila na dnešný deň.
30 minút príprava |
50-55 minút na 180 °C |
Postup
- Mäso umyjeme osušíme a nakrájame na plátky.
- Zľahka mäso z oboch strán naklepeme, osolíme, potrieme cesnakom. Cibuľu očistíme a nakrájame na plátky. Plech vymastíme olejom, poukladáme mäso, na ktoré rozložíme pokrájanú cibuľu.
- Pripravíme si marinádu, všetky ingrediencie zmiešame spolu, korenie dáme podľa seba.
- Marinádu nanesieme na mäso a cibuľu, podlejeme vývarom alebo vodou, zakryjeme alobalom. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 50-55 minút.
- Asi po pol hodine dáme na mäso čerstvé bylinky a dopečieme. Podavame so zemiakmi, s ryžou, hranolkami podľa chuti. Dobrú chuť.