Hruškový chlebík
Hruškový chlebík

Hrnčekový pohánkovo-mandľový chlebík s hruškami bez lepku

novalim - fotkanovalim, včera 13:00. Komerčný recept.
Hrnčekový pohánkovo-mandľový chlebík s hruškami bez lepku
Foto: novalim

Jesenná sezóna nám ponúka samé chutné a zdravé produkty prírody. Orechy, mak, tekvice, hrušky či jablká. Práve taký je náš dnešný recept. Jesenný, Zobraziť celý popisJesenná sezóna nám ponúka samé chutné a zdravé produkty prírody. Orechy, mak, tekvice, hrušky či jablká. Práve taký je náš dnešný recept. Jesenný, hrejivý, výživný a samozrejme bezlepkový. Voňavý pohánkovo-mandľový chlebík s hruškami a škoricou vás ráno naštartuje a pridá aj dobrú náladu. Výborne sa hodí aj pre našich najmenších bezlepkáčov na desiatu či olovrant. Neváhajte a poďte si s nami zamaškrtiť trošku zdravšie.
Zdroj: www.novalim.sk

8
porcií
50 minút
príprava
35-40 minút
na 175 °C

Suroviny

2 ks veľké
1/2 ČL
Na cesto:
1/2 hrnčeka (1 hrnček = 250 ml)
1/4 hrnčeka
1/4 hrnčeka (mleté)
2 ks
3/4 hrnčeka (zmäknuté, môže byť aj vegánske)
1 bal.
1 ks (kôra a šťava)
1/2 hrnčeka
Na posypanie:
 (alebo kokosový prášok)
Na podávanie:




Postup

  1. 1

    Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na tenké mesiačiky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a zmiešame so škoricou. Formu na biskupský chlebík vystelieme papierom na pečenie a hrušky rovnomerne rozložíme na dno formy.

  2. 2

    V miske si vyšľaháme vajíčka s cukrom a zmäknutým maslom na jemnú nadýchanú penu. Prisypeme preosiate múky, mleté mandle, kypriaci prášok a trochu nastrúhanej citrónovej kôry. Všetko spolu dobre premiešame gumenou varechou.

  3. 3

    Hotové cesto vylejeme do formy na pripravené hrušky a uhladíme stierkou. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 175 °C na približne 35-40 minút. Urobíme test špajlou. Ak vyjde z koláča suchá, je hotový.

  4. 4

    Upečený chlebík necháme mierne vychladnúť a pomocou papiera na pečenie vytiahneme z formy. Na povrch pritlačíme tácku a opatrne ho obrátime hruškami smerom nahor. Potom pomaly odstránime papier na pečenie. Pred podávaním ešte jemne posypeme práškovým cukrom.

  5. 5

    1 hrnček = 250 ml

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia