Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Marinovaná grilovaná zelenina so šampiňónmi

Jakub Sobotka
šéfkuchár, Hotel & Spa Resort Kaskady**** v Sliači–Sielnici, 27. júna 2019
Marinovaná grilovaná zelenina so šampiňónmi
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

300 g
250 g
400 g
200 g
150 g
200 g
1 hrsť (čierne a zelené)
 (tymian, rozmarín, bazalka, pažítka, oregano...)
150 ml
1 menšia hlavička




Postup

  1. 1

    Olivový olej dáme do rajničky spolu s bylinkami, cesnakom a zahrievame pod bod varu, až kým nevystúpi prvá bublinka. Olej stiahneme z plameňa a necháme chladiť. Proces môžeme opakovať, olej je potom intenzívnejší. Môžeme pridať čili papričku.

  2. 2

    Zeleninu a šampiňóny poumývame, osušíme a očistíme. Cuketu a baklažán nakrájame na tenké pásiky, cibuľu na hranolčeky a papriku a šampiňóny na väčšie kusy. Potom ugrilujeme na grile, najlepšie na mriežke. Ochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Grilovanú zeleninu marinujeme v pripravenom bylinkovom oleji spolu s olivami a so sušenými paradajkami. Podávame s pečivom opečeným na grile.

Diskusia k receptu