Marinovaná grilovaná zelenina so šampiňónmi
Jakub Sobotka
šéfkuchár, Hotel & Spa Resort Kaskady**** v Sliači–Sielnici, 27. júna 2019
šéfkuchár, Hotel & Spa Resort Kaskady**** v Sliači–Sielnici, 27. júna 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
300 g |
|
250 g |
|
400 g |
|
200 g |
|
150 g |
|
200 g |
|
1 hrsť (čierne a zelené) |
|
(tymian, rozmarín, bazalka, pažítka, oregano...) |
|
150 ml |
|
1 menšia hlavička |
|
|
|
|
Postup
-
1
Olivový olej dáme do rajničky spolu s bylinkami, cesnakom a zahrievame pod bod varu, až kým nevystúpi prvá bublinka. Olej stiahneme z plameňa a necháme chladiť. Proces môžeme opakovať, olej je potom intenzívnejší. Môžeme pridať čili papričku.
- 2
Zeleninu a šampiňóny poumývame, osušíme a očistíme. Cuketu a baklažán nakrájame na tenké pásiky, cibuľu na hranolčeky a papriku a šampiňóny na väčšie kusy. Potom ugrilujeme na grile, najlepšie na mriežke. Ochutíme soľou a korením.
- 3
Grilovanú zeleninu marinujeme v pripravenom bylinkovom oleji spolu s olivami a so sušenými paradajkami. Podávame s pečivom opečeným na grile.
Tiež grilovaná zelenina:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu