Marhuľový cheesecake
Marhuľový cheesecake
Autor receptu: katarinalucanova
Je čas dozrievania marhúľ. Upečte si skvelý marhuľový cheesecake podľa môjho receptu.
16 porcií |
40 minút príprava |
50 minút na 160 °C |
Postup
- Sušienkový základ: Maslo roztopíme a pomelieme so sušienkami. Zmes dáme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a natlačíme na dno formy dnom pohára. Dáme zapiecť do rúry na 5 minút.
- Plnka: Jemný tvaroh, mascarpone, smotanu na šľahanie, práškový cukor, vanilku mletú, vajíčka a Zlatý klas vymiešame.
Marhule pokrájame na malé kocky a vmiešame do krému.
- Na už predpečený a mierne vychladnutý sušienkový základ vylejeme pripravenú plnku s marhuľami.
Pečieme v rúre asi 50 minút na 160 stupňoch. Hneď ako začnú hnednúť okraje, rúru vypneme a cheesecake necháme úplne vychladnúť.
- Marhuľové coulis: Marhule pokrájame, dáme do hrnca, pridáme 100 ml vody, cukor a dáme variť. Chvíľku povaríme a potom tyčovým mixérom rozmixujeme. V 100 ml vody rozmiešame veľkú navŕšenú lyžicu Solamylu a vlejeme do rozmixovaných marhúľ. Varíme do zhustnutia.
- Marhuľové coulis (želé) ešte horúce vylejeme na vychladený cheesecake. Necháme vychladnúť.
- Cheesecake necháme odpočívať v chladničke niekoľko hodín, najlepšie z večera do rána. Až potom opatrne dáme dole obruč z tortovej formy a krájame.