Marhuľový cheesecake

Marhuľový cheesecake

Autor receptu: katarinalucanova

Je čas dozrievania marhúľ. Upečte si skvelý marhuľový cheesecake podľa môjho receptu.

16
porcií
40 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Sušienkový základ: Maslo roztopíme a pomelieme so sušienkami. Zmes dáme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a natlačíme na dno formy dnom pohára. Dáme zapiecť do rúry na 5 minút.
  2. Plnka: Jemný tvaroh, mascarpone, smotanu na šľahanie, práškový cukor, vanilku mletú, vajíčka a Zlatý klas vymiešame. Marhule pokrájame na malé kocky a vmiešame do krému.
  3. Na už predpečený a mierne vychladnutý sušienkový základ vylejeme pripravenú plnku s marhuľami. Pečieme v rúre asi 50 minút na 160 stupňoch. Hneď ako začnú hnednúť okraje, rúru vypneme a cheesecake necháme úplne vychladnúť.
  4. Marhuľové coulis: Marhule pokrájame, dáme do hrnca, pridáme 100 ml vody, cukor a dáme variť. Chvíľku povaríme a potom tyčovým mixérom rozmixujeme. V 100 ml vody rozmiešame veľkú navŕšenú lyžicu Solamylu a vlejeme do rozmixovaných marhúľ. Varíme do zhustnutia.
  5. Marhuľové coulis (želé) ešte horúce vylejeme na vychladený cheesecake. Necháme vychladnúť.
  6. Cheesecake necháme odpočívať v chladničke niekoľko hodín, najlepšie z večera do rána. Až potom opatrne dáme dole obruč z tortovej formy a krájame.