Marhuľový cheesecake s ricottou

lovemuffin - fotkalovemuffin, 13. augusta 2014

Máme tu sezónu marhúľ, síce tento rok sú len také maličké, no o nič menej sladšie. Konečne som si vyskúšala upiecť cheesecake aj z Zobraziť celý popisMáme tu sezónu marhúľ, síce tento rok sú len také maličké, no o nič menej sladšie. Konečne som si vyskúšala upiecť cheesecake aj z riccoty, čo je syr podobný tvarohu, talianskeho pôvodu. Má vysokú nutričnú hodnotu, vysoký obsah bielkovín a spomedzi mliečnych výrobkov má najnižší obsah tuku. http://nikilovemuffin.blogspot.sk/

10
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 160-175 °C

Suroviny

125 g
200 g
štipka
3 PL
450 g
250 g
150 g
3 PL
3 ks
z 1/5 citróna
5 PL
4 - 5 plátky




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny si vyberieme aspoň hodinku pred pečením z chladničky, nech majú izbovú teplotu. Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie a okraje vymažeme maslom. Sušienky si rozmixujeme na prášok (alebo ich dajte do mirkoténového sáčku a rozdrvte sekáčom na mäso či valčekom, musíte ale docieliť jemný prášok), pridáme soľ a pomleté orechy. Zmäknuté maslo nakrájame na kocky a pridáme do sušienkového prášku. Rukami poriadne vymiesime. Vzniknutú mrveničku vysypeme do formy a poriadne utlačíme na dno. Korpus dáme zatiaľ do chladničky a pripravíme si krém.

  2. 2

    V miske si ručne vymiešame riccotu a mascarpone. Pridáme cukor, citrónovú šťavu, džem a preosiatu múku, a zas premiešame. Nakoniec po jednom primiešavame vajíčka. Hotový krém vylejeme na korpus. Pečieme pomaly vo vodnom kúpeli asi 60 minút na 160-175 stupňov (riaďte sa svojou rúrou). Vodný kúpeľ je pre pečenie cheesecaku zásadný - do hlbšieho plechu dáme vodu a uložíme ho na spodok rúry aby sa voda vyparovala. Po upečení vypneme rúru, ale neotvárame dvierka ešte aspoň 20 minút, až potom vypustíme paru. Po pol hodine otvoríme dvierka a necháme cheesecake úplne vychladnúť.

  3. 3

    Marhule si nakrájame na mesiačiky a poukladáme ich nahusto na cheesecake. Želé si pripravíme podľa návodu a polejeme nim marhule tak, aby držali pokope. Hotový cheesecake dáme do chladničky zatuhnúť (aspoň na 3-4 hodiny).

Diskusia k receptu

jozka2
kolacik vyzera ako kvet,velmi pekny,zaiste aj vyborny.5*
lovemuffin
@kukulienka71 tak na striedačku, aj nové veci čo som práve piekla aj staršie z blogu. ale pečiem aspoň raz do týždňa, vždy sa nájde nejaká príležitosť :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia