Tortičky

Margot oválky (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tentoraz som namiesto rezov pripravila oválky z čokolády Margot. Jednoduchý zákusok, v ktorom som použila čokoládu do korpusu aj do krému.

17
porcií
50 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Margot čokoládu som nastrúhala, túto použijem do dvoch korpusov.
  2. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku a prášok do pečiva som zmiešala a preosiala do vaječného základu a zamiešala.
  3. Napokon som pridala polovicu strúhanej čokolády.
  4. Plech som vystlala papierom na pečenie, cesto som rozotrela. Rúru som nechala vyhriať na 180 stupňov a piekla som 10 min. Pokiaľ sa piekol prvý korpus, vymiešala som cesto aj na druhý. Piekol sa tak isto ako prvý a oba som nechala chladiť na mriežke.
  5. Pripravila som krém. V mlieku som vymiešala detskú krupicu a vanilkový cukor a uvarila som hustú kašu, ktorú som s rajnicou ponorila do studenej vody a ihneď vychladila. Maslo s cukrom som vymiešala do peny a pridávala som postupne po lyžici vychladnutú kašu. Pridala som višňový likér a z množstva krému som odobrala na záverečné zdobenie.
  6. K tej časti, ktorá mi zvýšila so pridala ďalšiu nastrúhanú čokoládu a zmiešala.
  7. Krém som vložila do misy a oba krémy som dala stuhnúť do chladničky.
  8. Z cesta som oválnou formou vykrojila oválky, tak aby som mala na spodnú aj vrchnú časť. Spárovala som ich.
  9. Každý spodok oválku som natrela lekvárom.
  10. Časť zo zbytkov som pomrvila a zmiešala s lekvárom a uložila som a na lekvár. Krém som naplnila do cukrárskeho vrecka a nastriekala som na pomrvené cesto a zakryla druhou časťou oválku. Uložila som ich do chladničky, lebo vidieť na zdobení, že krém ešte nestuhol.
  11. Napokon som ozdobila zvyšným krémom a odloženým bielym krémom som zdobila stred oválkov. Z toho množstva cesta som pripravila 17 ks oválkov.
  12. Prajem vám dobrú chuť