Tortičky
Margot oválky (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Tentoraz som namiesto rezov pripravila oválky z čokolády Margot. Jednoduchý zákusok, v ktorom som použila čokoládu do korpusu aj do krému.
17 porcií |
50 minút príprava |
2x10 minút na 180 °C |
Postup
- Margot čokoládu som nastrúhala, túto použijem do dvoch korpusov.
- Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku a prášok do pečiva som zmiešala a preosiala do vaječného základu a zamiešala.
- Napokon som pridala polovicu strúhanej čokolády.
- Plech som vystlala papierom na pečenie, cesto som rozotrela. Rúru som nechala vyhriať na 180 stupňov a piekla som 10 min. Pokiaľ sa piekol prvý korpus, vymiešala som cesto aj na druhý. Piekol sa tak isto ako prvý a oba som nechala chladiť na mriežke.
- Pripravila som krém. V mlieku som vymiešala detskú krupicu a vanilkový cukor a uvarila som hustú kašu, ktorú som s rajnicou ponorila do studenej vody a ihneď vychladila. Maslo s cukrom som vymiešala do peny a pridávala som postupne po lyžici vychladnutú kašu. Pridala som višňový likér a z množstva krému som odobrala na záverečné zdobenie.
- K tej časti, ktorá mi zvýšila so pridala ďalšiu nastrúhanú čokoládu a zmiešala.
- Krém som vložila do misy a oba krémy som dala stuhnúť do chladničky.
- Z cesta som oválnou formou vykrojila oválky, tak aby som mala na spodnú aj vrchnú časť. Spárovala som ich.
- Každý spodok oválku som natrela lekvárom.
- Časť zo zbytkov som pomrvila a zmiešala s lekvárom a uložila som a na lekvár. Krém som naplnila do cukrárskeho vrecka a nastriekala som na pomrvené cesto a zakryla druhou časťou oválku. Uložila som ich do chladničky, lebo vidieť na zdobení, že krém ešte nestuhol.
- Napokon som ozdobila zvyšným krémom a odloženým bielym krémom som zdobila stred oválkov. Z toho množstva cesta som pripravila 17 ks oválkov.
- Prajem vám dobrú chuť