Mandľový koláč
Mandľový koláč

Mandľový koláč s jablkovou vrstvou a delikátnou posýpkou

tinuviel - fotkatinuviel, 22. októbra 2022
Mandľový koláč s jablkovou vrstvou a delikátnou posýpkou
Foto: tinuviel

Tento sýty mandľovo-jablkový koláč je jednoducho božský! Šťavnatá kombinácia jablkovej vrstvičky s maslovo-mandľovým základom chutí, vskutku, neuveriteľne dobre. Hodí sa na každú príležitosť Zobraziť celý popisTento sýty mandľovo-jablkový koláč je jednoducho božský! Šťavnatá kombinácia jablkovej vrstvičky s maslovo-mandľovým základom chutí, vskutku, neuveriteľne dobre. Hodí sa na každú príležitosť a je plný živín. Odporúčam ho však, konzumovať na raňajky - budete sa oblizovať!

16
porcií
40 minút
príprava
20 - 30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
1,5 pohára
1,5 pohára
1 ČL (bez fosfátov)
2 PL
2 PL
200 - 250 g
200 - 250 g (hladké)
0,5 pohára
2 ks
Plnka:
1 pohár
1 ks
Posýpka:
 nasekané nadrobno




Postup

  1. 1

    Cesto: Vo veľkej mise zmiešame obe múky spolu s práškom do pečiva, škoricou a škoricovým cukrom.

  2. 2

    Roztopíme si spolu maslo, mandľové maslo a trstinový cukor. Dobre premiešame, aby sa všetko spojilo do jednoliatej hladkej hmoty.

  3. 3

    Následne maslovú hmotu primiešame do múkovej zmesi spolu s vajíčkami. Dôsledne zamiešame a vymiesime rukami.

  4. 4

    Cesto vložíme do formy vystlanej papierom na pečenie (cca 18×18 cm) a poroztláčame tak, aby sme vytvorili rovnomernú vrstvu.

  5. 5

    Na panvici si na miernom ohni zohrejeme na malé kúsky nakrájané jablko zmiešané spolu s jablkovým pyré, škoricovým cukrom a škoricou.

  6. 6

    Hotovú jablkovú zmes nalejeme a poroztierame na korpus vo forme.

  7. 7

    Z uvedených prísad si zmiešame posýpku (mala by byť hustá, aby ste ju mohli rozdrobiť). Hotovú posýpku namrvíme na jablkovú vrstvu.

  8. 8

    Pripravený koláč vložíme do rozohriatej rúry a pečieme pri teplote 180 °C cca 20 - 30 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia