Mandľový koláč
Mandľový koláč s jablkovou vrstvou a delikátnou posýpkou
Autor receptu: tinuviel
Tento sýty mandľovo-jablkový koláč je
jednoducho božský!* Šťavnatá
kombinácia jablkovej vrstvičky s
maslovo-mandľovým
základom chutí, vskutku, neuveriteľne
dobre. Hodí sa na každú príležitosť a
je plný živín. Odporúčam ho však,
konzumovať na raňajky - budete sa
oblizovať!
16 porcií |
40 minút príprava |
20 - 30 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: Vo veľkej mise zmiešame obe múky spolu s práškom do pečiva, škoricou a škoricovým cukrom.
- Roztopíme si spolu maslo, mandľové maslo a trstinový cukor. Dobre premiešame, aby sa všetko spojilo do jednoliatej hladkej hmoty.
- Následne maslovú hmotu primiešame do múkovej zmesi spolu s vajíčkami. Dôsledne zamiešame a vymiesime rukami.
- Cesto vložíme do formy vystlanej papierom na pečenie (cca 18×18 cm) a poroztláčame tak, aby sme vytvorili rovnomernú vrstvu.
- Na panvici si na miernom ohni zohrejeme na malé kúsky nakrájané jablko zmiešané spolu s jablkovým pyré, škoricovým cukrom a škoricou.
- Hotovú jablkovú zmes nalejeme a poroztierame na korpus vo forme.
- Z uvedených prísad si zmiešame posýpku (mala by byť hustá, aby ste ju mohli rozdrobiť). Hotovú posýpku namrvíme na jablkovú vrstvu.
- Pripravený koláč vložíme do rozohriatej rúry a pečieme pri teplote 180 °C cca 20 - 30 minút.