Mandľový koláč

Mandľové koláčiky s ricottou

Autor receptu: redakcia

Vyskúšajte v recepte na mandľové koláčiky použiť ricottu. Budú jemné a nadýchané.* Použiť môžete aj tvaroh, ideálny je mäkký, nízkotučný, balený v kocke, ktorý nie je taký riedky ako tvaroh vo vaničke.

6
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru vyhrejeme na 160 °C. Šesť formičiek s priemerom 10 cm vymastíme maslom a vystelieme papierom na pečenie.
  2. Zmäknuté maslo, 150 g kryštálového cukru, semienka vyškrabané z vanilkového struku a nastrúhanú citrónovú kôru vyšľaháme do bielej peny. Potom do peny postupne a opatrne vmiešame odstáte žĺtky, ktoré musia mať izbovú teplotu.
  3. Ricottu premiešame s amarettom a vmiešame do maslovej peny. Do peny potom jemne primiešame mandle pomleté najemno alebo mandľovú múku.
  4. Bielky vyšľaháme so zvyšným cukrom na pevný sneh a opatrne ho zapracujeme do pripraveného cesta.
  5. Cesto rozdelíme do pripravených formičiek a povrch uhladíme. Navrch rozložíme vrstvu mandľových lupienkov. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 40 minút.
  6. Po upečení necháme koláčiky vo formičkách vychladnúť. Potom okraje cesta obrežeme nožom a koláčiky vyberieme z formičiek. Pred servírovaním zľahka poprášime práškovým cukrom.