Mandľová bábovka
Mandľová bábovka

Mandľové minibábovky s pistáciami

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 30. novembra 2022
Mandľové minibábovky s pistáciami
Foto: Kulinární studio MAFRA

Pripravte svoje gurmánske jazýčky aj nosíky na záplavu vianočných dobrôt a upečte si mandľové tortičky.

24 ks
porcií
15 (+ odležanie) minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

70 g
50 g
130 g
70 g (alebo najemno zomleté mandle)
4 ks
Na posypanie:
50 g nepražené

Postup

  1. 1

    Pripravíme silikónové formičky v tvare malých báboviek. Maslo necháme v teple úplne zmäknúť.

  2. 2

    V miske zmiešame preosiatu múku s práškovým cukrom a mandľovou múkou. Vmiešame bielky. Nakoniec zapracujeme úplne zmäknuté maslo. Cesto by malo byť riedke. Misu prikryjeme fóliou a necháme v chladničke hodinu odležať.

  3. 3

    Odležaným cestom naplníme formy na malé bábovky. Tie naše boli asi 4 cm vysoké a asi 2,5 cm široké. Naplnené formy položené na plechu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 15 minút.

  4. 4

    Po upečení necháme krátko vychladnúť vo formičkách a potom vyklopíme na kovovú mriežku.

  5. 5

    Vychladnuté minibábovky posypeme najemno nasekanými pistáciami.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha