Mandľové minibábovky s pistáciami
mesačník Varecha, 30. novembra 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
Pripravte svoje gurmánske jazýčky aj nosíky na záplavu vianočných dobrôt a upečte si mandľové tortičky.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme silikónové formičky v tvare malých báboviek. Maslo necháme v teple úplne zmäknúť.
- 2
V miske zmiešame preosiatu múku s práškovým cukrom a mandľovou múkou. Vmiešame bielky. Nakoniec zapracujeme úplne zmäknuté maslo. Cesto by malo byť riedke. Misu prikryjeme fóliou a necháme v chladničke hodinu odležať.
- 3
Odležaným cestom naplníme formy na malé bábovky. Tie naše boli asi 4 cm vysoké a asi 2,5 cm široké. Naplnené formy položené na plechu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 15 minút.
- 4
Po upečení necháme krátko vychladnúť vo formičkách a potom vyklopíme na kovovú mriežku.
- 5
Vychladnuté minibábovky posypeme najemno nasekanými pistáciami.
Tiež mandľová bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu