Veľkonočné hniezdo z mandľovej bábovky
Foto: herarecepty
Veľkonočné hniezdo z mandľovej bábovky.
na 180 °C
Suroviny
Na bábovku: | |
2 hrnčeky |
|
2 vrchovaté ČL |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka (roztopená) |
|
3 ks |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
3 PL |
|
4 PL |
|
na vymazanie formy |
|
ny vysypanie formy |
|
Na čokoládovú polevu: | |
100 g |
|
100 g (s vysokým obsahom kakaa) |
|
Na ozdobenie: | |
|
|
50 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Zmiešajte múku, prášok do pečiva a mleté mandle. Misu odložte bokom. Roztopený rastlinný tuk maslový, vajcia a cukor vyšľahajte v kuchynskom robote na hladkú nadýchanú hmotu. Opatrne vmiešajte vlažné mlieko. Sypké suroviny vmiešajte do krému. Vymiešajte hladké cesto. Cesto rozdeľte na polovice. Jednu nechajte svetlú a do druhej primiešajte kakao a 4 lyžice mlieka. Dôkladne vymiešajte, aby cesto bolo rovnomerne zafarbené. Pripravte si bábovkovú formu. Tú vymastite rastlinným tukom maslovou a vysypte polohrubou múkou. Na dno formy nalejte polovicu svetlého cesta. Na svetlé cesto celé kakaové a hore druhú polovicu svetlého cesta.
- 2
Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C, 45 minút. Nechajte trocha vychladnúť a vyklopte na tanier. Na polevu si rozohrejte čokoládu s vysokým obsahom kakaa a ešte teplú ju premiešajte s roztopeným rastlinným tukom maslovou.
- 3
Na ozdobenie si ostrým nožom nakrájajte všetky tri druhy čokolády. Robte dlhé ťahy, aby boli kúsky čokolády podobné slame alebo vetvičkám. Čokoládovou polevou polejte bábovku, ihneď posypte čokoládovými kúskami. Cukrové vajíčka naskladajte na povrch bábovky.
Tiež mandľová bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Veru, správne majú byť 2 malé lyžičky. Chybu, ktorá vznikla pri prepisovaní receptu sme opravili. Ďakujeme za upozornenie.