Mandľová bábovka
Mandľová bábovka

Veľkonočné hniezdo z mandľovej bábovky

herarecepty - fotkaHeraRecepty, 22. marca 2017. Komerčný recept.

Veľkonočné hniezdo z mandľovej bábovky.

45 minút
na 180 °C

Suroviny

Na bábovku:
2 hrnčeky
2 vrchovaté ČL
1 hrnček
1/2 hrnčeka (roztopená)
3 ks
1 hrnček
1/2 hrnčeka
3 PL
4 PL
 na vymazanie formy
 ny vysypanie formy
Na čokoládovú polevu:
100 g
100 g (s vysokým obsahom kakaa)
Na ozdobenie:
50 g
50 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmiešajte múku, prášok do pečiva a mleté mandle. Misu odložte bokom. Roztopenú Heru maslovú, vajcia a cukor vyšľahajte v kuchynskom robote na hladkú nadýchanú hmotu. Opatrne vmiešajte vlažné mlieko. Sypké suroviny vmiešajte do krému. Vymiešajte hladké cesto. Cesto rozdeľte na polovice. Jednu nechajte svetlú a do druhej primiešajte kakao a 4 lyžice mlieka. Dôkladne vymiešajte, aby cesto bolo rovnomerne zafarbené. Pripravte si bábovkovú formu. Tú vymastite Herou maslovou a vysypte polohrubou múkou. Na dno formy nalejte polovicu svetlého cesta. Na svetlé cesto celé kakaové a hore druhú polovicu svetlého cesta.

  2. 2

    Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C, 45 minút. Nechajte trocha vychladnúť a vyklopte na tanier. Na polevu si rozohrejte čokoládu s vysokým obsahom kakaa a ešte teplú ju premiešajte s roztopenou Herou maslovou.

  3. 3

    Na ozdobenie si ostrým nožom nakrájajte všetky tri druhy čokolády. Robte dlhé ťahy, aby boli kúsky čokolády podobné slame alebo vetvičkám. Čokoládovou polevou polejte bábovku, ihneď posypte čokoládovými kúskami. Cukrové vajíčka naskladajte na povrch bábovky.

    Veľkonočné hniezdo z mandľovej bábovky - obrázok 3

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: