Mandľová bábovka

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 19. novembra 2015
Mandľová bábovka
Foto: droetker

Komerčný recept

40 minút
na 140-160 °C

Suroviny

Na cesto:
4 ks
50 g
1 bal
4 PL
3 bal
1/2 bal
Na poliatie:
50 g
100 ml
50 ml
15 g
štipka
1 čl
Na posypanie:
50 g
50 g (napr. Club)
1 PL
50 g
1 čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni žĺtky, cukor, vanilínový cukor a olej do peny. Vmiešame puding a kypriaci prášok a nakoniec ručne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku (priemer 24 cm), vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 160 °C Teplovzdušná rúra: 140 °C Plynová rúra: stupeň 2 – 3 Doba pečenia: asi 40 minút

  2. 2

    Na poliatie zalejeme cukor vodou a necháme variť do karamelovej farby, potom pridáme šľahačku, maslo, soľ a citrónovú šťavu.

  3. 3

    Na posypanie nasekáme mandle a sušienky najemno a restujeme na panvici s maslom do zlatista. Odstavíme, pridáme hrozienka a 1 kávovú lyžičku citrónovej šťavy.

  4. 4

    Upečenú bábovku necháme vychladnúť, polejeme ju karamelom a posypeme mandľami so sušienkami a hrozienkami.

Diskusia k receptu