Mandľová bábovka
Komerčný recept
na 140-160 °C
Suroviny
| Na cesto: | |
| 4 ks |
|
| 50 g |
|
| 1 bal |
|
| 4 PL |
|
| 3 bal |
|
| 1/2 bal |
|
| Na poliatie: | |
| 50 g |
|
| 100 ml |
|
| 50 ml |
|
| 15 g |
|
| štipka |
|
| 1 čl |
|
| Na posypanie: | |
| 50 g |
|
| 50 g (napr. Club) |
|
| 1 PL |
|
| 50 g |
|
| 1 čl |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni žĺtky, cukor, vanilínový cukor a olej do peny. Vmiešame puding a kypriaci prášok a nakoniec ručne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku (priemer 24 cm), vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 160 °C Teplovzdušná rúra: 140 °C Plynová rúra: stupeň 2 – 3 Doba pečenia: asi 40 minút
- 2
Na poliatie zalejeme cukor vodou a necháme variť do karamelovej farby, potom pridáme šľahačku, maslo, soľ a citrónovú šťavu.
- 3
Na posypanie nasekáme mandle a sušienky najemno a restujeme na panvici s maslom do zlatista. Odstavíme, pridáme hrozienka a 1 kávovú lyžičku citrónovej šťavy.
- 4
Upečenú bábovku necháme vychladnúť, polejeme ju karamelom a posypeme mandľami so sušienkami a hrozienkami.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu