Mandarínkovo-kivi lekvár s čokoládovým likérom fotorecept
Mala som také mandarínky, ktoré mali kožu ako hroch. Ťažko sa šúpali a chuť horkastá. Pridala som k nim mäkké kivi a pripravila lekvár. S čokoládovým likérom som z nich vykúzlila vynikajúcu chuť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
900 g |
|
540 g |
|
3 ks |
|
1 bal. |
|
z 1 citróna |
|
2 PL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Mandarínky a kivi som ošúpala.
-
2
Pokrájala na malé kocky.
-
3
Zasypala som cukrom a nechala presladzovať 24 hodín.
-
4
Druhý deň som tyčovým mixérom popučila ovocie a dala variť na sporák. Keď začal lekvár po 30 minútach hustnúť, pridala som k nemu vanilkový cukor a šťavu z jedného citrónu a ešte chvíľku povarila.
-
5
Pridala som k lekváru 2 PL čokoládového likéru a už som ho ďalej nevarila.
-
6
Urobila skúšku na tanieriku.
-
7
A ešte horúci plnila do čistých fliaš.
-
8
Fľaše som uzatvorila a prevrátila hore dnom na 10 minút.
-
9
Prajem vám dobrú chuť.
Ďakujem milá háji za tvoj komentár...