Mandarínkový lekvár

Mandarínkovo-kivi lekvár s čokoládovým likérom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Mala som také mandarínky, ktoré mali kožu ako hroch. Ťažko sa šúpali a chuť horkastá. Pridala som k nim mäkké kivi a pripravila lekvár.* S čokoládovým likérom som z nich vykúzlila vynikajúcu chuť.

2 poháre
porcie
40 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mandarínky a kivi som ošúpala.
  2. Pokrájala na malé kocky.
  3. Zasypala som cukrom a nechala presladzovať 24 hodín.
  4. Druhý deň som tyčovým mixérom popučila ovocie a dala variť na sporák. Keď začal lekvár po 30 minútach hustnúť, pridala som k nemu vanilkový cukor a šťavu z jedného citrónu a ešte chvíľku povarila.
  5. Pridala som k lekváru 2 PL čokoládového likéru a už som ho ďalej nevarila.
  6. Urobila skúšku na tanieriku.
  7. A ešte horúci plnila do čistých fliaš.
  8. Fľaše som uzatvorila a prevrátila hore dnom na 10 minút.
  9. Prajem vám dobrú chuť.