Mandarínková marmeláda so škoricou a s vanilkou. Bude úžasná nielen na vianočku videorecept
Bez komplikácií, bez zbytočností, len úžasne intenzívna chuť mandarínok doplnená jemnou vôňou korenín. Táto marmeláda sa vždy podarí a rozvonia celú kuchyňu.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Olúpané mandarínky nakrájame na menšie kúsky. Ak sú v plodoch jadierka, povyberáme ich. Mandarínky zmiešame so šťavou z citróna, želírovacím cukrom a necháme pol hodiny odležať.
- 2
Odležanú zmes najemno rozmixujeme a potom v hrnci privedieme k varu spolu s tyčinkou škorice a prekrojeným vanilkovým strukom.
- 3
Za častého miešania varíme asi 20 minút. Prípadnú penu z povrchu odstránime dierkovanou naberačkou.
- 4
Z hotovej marmelády vyberieme škoricu a vanilku a marmeládu rozdelíme do malých zaváracích pohárov, uzavrieme a necháme vychladnúť.
Tiež marmeláda:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu