Hrnčekový recept na úžasnú levanduľovú marmeládu
Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 27. júla 2022
foodblog Medové motúzy, 27. júla 2022
Foto: Jana Štrbková
Ak máte prísun voňavej levandule, určite vyskúšajte tento jednoduchý hrnčekový recept.
Zdroj: Foodblog Medové motúzy
6 pohárov
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
6 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Použijeme hrnček s objemom 250 ml. Kvety levandule zalejeme vriacou vodou, necháme odstáť asi 30 minút.
- 2
Precedíme do hrnca, pridáme citrónovú šťavu.
- 3
Pripravíme si pektín a metličku na šľahanie. Za stáleho rýchleho miešania pektín prisýpame do tekutiny tak, aby sa z neho neurobili hrčky. Hrniec preložíme na silný plameň, necháme zovrieť a za stáleho miešania pridáme cukor. Varíme asi 6 minút.
- 4
Plníme do ešte horúcich, vysterilizovaných pohárov. Zatvoríme a na 10 minút otočíme hore dnom.
Tiež marmeláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Odpoveď od Jany Štrbkovej z foodblogu Medové motúzy: Toto krásne zafarbenie marmelády pochádza len čisto z použitej čerstvej levandule, ktorú som odtrhla v čase, keď práve začala kvitnúť, nepoužila som nič na dofarbovanie. Odtieň zafarbenia závisí aj od druhu levandule.