Mandarínková marmeláda

Mandarínková marmeláda so škoricou a s vanilkou. Bude úžasná nielen na vianočku (videorecept)

Autor receptu: tartletka

Bez komplikácií, bez zbytočností, len úžasne intenzívna chuť mandarínok doplnená jemnou vôňou korenín.* Táto marmeláda sa vždy podarí a rozvonia celú kuchyňu.

8 pohárikov po 2 dl
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Olúpané mandarínky nakrájame na menšie kúsky. Ak sú v plodoch jadierka, povyberáme ich. Mandarínky zmiešame so šťavou z citróna, želírovacím cukrom a necháme pol hodiny odležať.
  2. Odležanú zmes najemno rozmixujeme a potom v hrnci privedieme k varu spolu s tyčinkou škorice a prekrojeným vanilkovým strukom.
  3. Za častého miešania varíme asi 20 minút. Prípadnú penu z povrchu odstránime dierkovanou naberačkou.
  4. Z hotovej marmelády vyberieme škoricu a vanilku a marmeládu rozdelíme do malých zaváracích pohárov, uzavrieme a necháme vychladnúť.