Mandarínková marmeláda
Mandarínková marmeláda so škoricou a s vanilkou. Bude úžasná nielen na vianočku (videorecept)
Autor receptu: tartletka
Bez komplikácií, bez zbytočností, len úžasne intenzívna chuť mandarínok doplnená jemnou vôňou korenín.* Táto marmeláda sa vždy podarí a rozvonia celú kuchyňu.
|
8 pohárikov po 2 dl porcií |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Olúpané mandarínky nakrájame na menšie kúsky. Ak sú v plodoch jadierka, povyberáme ich. Mandarínky zmiešame so šťavou z citróna, želírovacím cukrom a necháme pol hodiny odležať.
- Odležanú zmes najemno rozmixujeme a potom v hrnci privedieme k varu spolu s tyčinkou škorice a prekrojeným vanilkovým strukom.
- Za častého miešania varíme asi 20 minút. Prípadnú penu z povrchu odstránime dierkovanou naberačkou.
- Z hotovej marmelády vyberieme škoricu a vanilku a marmeládu rozdelíme do malých zaváracích pohárov, uzavrieme a necháme vychladnúť.