Čučoriedková torta
Čučoriedková torta

Malá torta s čučoriedkami a mascarpone krémom fotorecept

dusan444 - fotkadusan444, 10. februára 2020
Malá torta s čučoriedkami a mascarpone krémom (fotorecept)
Foto: dusan444

Fakt jednoduchá torta. Len zmiešať, upiecť, dať ovocie a krém.

6
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

6 PL
6 PL
2 PL
3 PL
1 ks
1/2 bal.
Plnka:
300 ml
Krém:
250 g
250 ml
100 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto zmiešame, vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej menšej tortovej formy a upečieme pri 180 °C asi 20 minút. Moja forma mala priemer 18 cm. Ešte teplý korpus potrieme čučoriedkovým džemom. Kompót scedíme, šťavu odložíme a čučoriedky rozložíme na džem.

    Malá torta s čučoriedkami a mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si krém. Vymiešame mascarpone s cukrom, pridáme vyšľahanú šľahačku a kokos.

    Malá torta s čučoriedkami a mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Krém rozdelíme na dve časti a jednu zafarbíme šťavou z kompótu.

    Malá torta s čučoriedkami a mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Krém kladieme striedavo na čučoriedky, povrch zahladíme a dáme do chladničky.

    Malá torta s čučoriedkami a mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Už si len pomaškrtiť.

    Malá torta s čučoriedkami a mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Dušanko, aj mne by si ulahodil týmto koláčom, či vlastne tortičkou, nie je zložitá, a väčšinou sa neváži (až na dve suroviny), a tie sa môžu dať aj odhadom, čo sa mi páči......

Pridaj komentár k receptu: