Čučoriedková torta
Malá torta s čučoriedkami a mascarpone krémom (fotorecept)
Autor receptu: dusan444
Fakt jednoduchá torta. Len zmiešať, upiecť, dať ovocie a krém.
6 porcií |
20 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Všetky suroviny na cesto zmiešame, vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej menšej tortovej formy a upečieme pri 180 °C asi 20 minút. Moja forma mala priemer 18 cm. Ešte teplý korpus potrieme čučoriedkovým džemom. Kompót scedíme, šťavu odložíme a čučoriedky rozložíme na džem.
- Pripravíme si krém. Vymiešame mascarpone s cukrom, pridáme vyšľahanú šľahačku a kokos.
- Krém rozdelíme na dve časti a jednu zafarbíme šťavou z kompótu.
- Krém kladieme striedavo na čučoriedky, povrch zahladíme a dáme do chladničky.
- Už si len pomaškrtiť.