Čučoriedková torta

Malá torta s čučoriedkami a mascarpone krémom (fotorecept)

Autor receptu: dusan444

Fakt jednoduchá torta. Len zmiešať, upiecť, dať ovocie a krém.

6
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto zmiešame, vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej menšej tortovej formy a upečieme pri 180 °C asi 20 minút. Moja forma mala priemer 18 cm. Ešte teplý korpus potrieme čučoriedkovým džemom. Kompót scedíme, šťavu odložíme a čučoriedky rozložíme na džem.
  2. Pripravíme si krém. Vymiešame mascarpone s cukrom, pridáme vyšľahanú šľahačku a kokos.
  3. Krém rozdelíme na dve časti a jednu zafarbíme šťavou z kompótu.
  4. Krém kladieme striedavo na čučoriedky, povrch zahladíme a dáme do chladničky.
  5. Už si len pomaškrtiť.